Община Бургас работи върху услуга, с която паркирането в синята

...
Община Бургас работи върху услуга, с която паркирането в синята
Коментари Харесай

Бургазлии и туристи скоро ще могат да си плащат паркирането в града по Вайбър

Община Бургас работи върху услуга, с която паркиране то в синята и зелена зона да може да се прави през приложения за чат като “Viber ”. Това сподели шефът на Оперативна програма „ Транспорт “ Андрей Рунчев. Платформата сега се създава, само че е на финалната права и напълно скоро ще проработи пилотно, възползвайки се от към този момент готовата група във Вайбър. Там, под формата на чат-бот, който ще задава въпроси, потребителите ще могат да дават отговор и по този начин да заплатят паркиране то си.

„ С сътрудниците създаваме вайбър канал, който ще работи в началото с Оперативна програма „ Транспорт “. С него ще разтеглим предлаганата от Община Бургас услуга, с която се уведомяват участниците в него за идните културни мероприятия, като ще може да се заплаща освен паркиране то в синя и зелена зона, само че и паркинг “, изясни още Рунчев за новото приложение. То ще започва евентуално доникъде на август. 

Управителят на Оперативна програма „ Транспорт “ изясни още, че по време на дейния летен сезон някои от машините за възнаграждение на паркиране в синята зона се местят в зелената. Това се постанова поради покачвания интерес към втората през месеците юни-август, а след това – след края на сезона, устройствата ще бъдат върнати тук-там, където са нужни.

„ Искам да опровергая един мит, който през последните години се оказа доста резистентен – заплащането на синя или зелена зона с СМС в Бургас коства тъкмо 1 лева с включено Данък добавена стойност. Ако някой е бил таксуван повече, това е по този начин поради проекта му и поради таксите, които мобилните оператори прибавят за изпращане на СМС “, сподели Рунчев.

Той разкри и друга значима информация, която мнозина бургазлии може би към момента не знаят. Чрез устройствата може да се заплаща освен за час, само че и за половин час. Съответно сумите са 1 лева и 0.50 лева Нещо повече – в случай че някой реши, че ще му се наложи да паркира колата си за по-различна сума, той може да заплати за това. Така да вземем за пример в случай че би трябвало да паркирате за 1 ч. 20 минути, нужната за възнаграждение сума ще бъде 1.33 лева или 1.30 лева Точно това можете да извършите с устройствата, сподели шефът на Оперативна програма „ Транспорт “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР