Община Бургас е настанила в свои кризисни центрове до момента

...
Община Бургас е настанила в свои кризисни центрове до момента
Коментари Харесай

В Бургас настаниха над 100 украински граждани в кризисните центрове на Общината

Община Бургас е настанила в свои спешни центрове досега над 100 жители, идващи от Украйна и искащи да се открият в града – етнически българи, обитавали в Украйна, украинци от български генезис и украински жители.

Общинската леглова база е пред привършване. Към този час, свободните кревати са 20. В спешните центрове се настаняват предпочитано самотни майки с деца, многодетни майки, бременни дами и възрастни хора.

Храненето се обезпечава от събираните хранителни артикули в 3-те общински пункта:

- " Шейново “ 24, Профсъюзен дом, Северно крило, понеделник – петък, 9-17 часа, с авансово позвъняване. За контакт: Димитър Киров – 0884 955 541;

- Зала " Бойчо Брънзов “, к-с " Зорница “, понеделник – неделя, 9-20 часа, с авансово позвъняване. За контакт: Николай Колев – 0887 551 557;

- Зала " Никола Станчев “, к-с " Меден рудник “, понеделник – неделя, 9-20 часа, с авансово позвъняване. За контакт: Тодор Вълканов – 0884 229 040.

В църквата " Свети Николай Чудотворец “ в ж.к. " Меден рудник “ е открит пункт за подаяние на хигиени материали.

Община Бургас поддържа концепцията на регионалния шеф на Бургаска област за отваряне на държавните почивни бази, защото потенциалът на общинските спешни центрове е пред привършване.

Във връзка със запитвания за извънкласни занимания на деца от 1 до 16 години, записвания и информация за опциите могат да се получат от Центъра за поддръжка и личностно развиване на тел.: 0885 525 810 или email: [email protected] и [email protected]. По отношение на учебните заведения, информация за записване може да се получи от РУО Бургас.

Две деца с увреждания досега са признати за занимания в общинския Дневен център за деца и младежи с увреждания в Приморски парк.

Във връзка с многото запитвания за работа, Община Бургас ще разгласи в допълнение имейл и телефон, на които трудови медиатори ще координират връзката сред искащите с локалните организации и работодатели.

Остава дейна и оповестената фейсбук страница, която се управлява и от чиновници на Община Бургас и в която жители и организации оказват поддръжка на нуждаещите се: https://www.facebook.com/groups/910229856292640/

Община Бургас продължава да оказва подпомагане и за настаняване в жилища, предоставени безплатно от частни лица.

Кметът Димитър Николов благодари на всички бургаски жители за съпричастността и оказваната поддръжка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР