Община Благоевград за поредна година организира инициативата Училищна панорама. Събитието

...
Община Благоевград за поредна година организира инициативата Училищна панорама. Събитието
Коментари Харесай

Училищна панорама помага на родители в Благоевград да решат къде да запишат детето си

Община Благоевград за поредна година провежда самодейността " Училищна гледка ". Събитието ще показа благоевградските учебни заведения на бъдещи възпитаници и техните родители. Така се цели по-бързото насочване на учениците в това какви образователни паралелки предлага всяка една образователна институция, какви са условията за вход и какви професионални благоприятни условия ще получат учениците .
Събитието стартира от 11:00 часа на 28 май на площада в Благоевград.
От събитието липсва само най-големият университет в района - Югозападния университет " Неофит Рилски ". От администрацията на висшето образователно заведение припомниха, че от през днешния ден до 6-ти юни стартира тяхната постоянна изпитна сесия за образователна година 2019/2020. Кандидат-студентите имат опция в този период да подадат документи за изпитите си, които ще се проведат в трите дни сред 7 и 9 юни, в това число. Цената на един изпит е 30 лева, а от университетът към момента не са оповестили новините си такси за образователната година.
По непотвърдена информация на Actualno.com, в някои специалности се чака увеличение на семестриалните такси сред 5 и 10%, само че за сметка на това стипендиите за отличен триумф също ще бъдат увеличени почти със същата сума.
Резултатите от първото класиране се чакат в края на юни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР