Община Благоевград и партньори ще предложат на гражданите и гостите

...
Община Благоевград и партньори ще предложат на гражданите и гостите
Коментари Харесай

Гражданите на Благоевград посрещат 1 юли с редица събития

Община Благоевград и сътрудници ще предложат на жителите и гостите на града голям брой разнородни събития навън през летния месец юли. Още първият ден на месеца ще бъде кондензиран с разнообразни начинания.

" 3 часа след Джулай " е събитие за децата, отдадено на познатата и у нас традиция Джулай Морнинг - символичното посрещане на първия юлски изгрев като посрещане на ново начало и очакване на по-добро бъдеще. На 1 юли 2022 година, три часа след изгрева на слънцето, децата от Центъра за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград ще отбележат този миг с " 3 часа след  Джулай ".

На Моста на влюбените, от 9:30 часа, децата от школите на Центъра ще пеят, свирят и танцуват. Ще има съревнование, викторини, състезания. Събитието е отворено за всички искащи.

Лятната читалня " Книжки самоходки “ ще отвори порти навън в Градската градина на 1 юли в 10:00 часа. Инициативата е на Регионалната библиотека " Димитър Талев “, като взаимно с Драматичен спектакъл " Проф. Енчо Халачев “ ще изненадат прелестно децата с появяването на обичан баснословен воин.  В Лятната читалня дребни и огромни ще могат да почетат книжки от богатия фонд на библиотеката, както и да прегледат разнообразни списания. Откритата читалня ще бъде в Градската градина от 10:00 до 12:00 часа на 1 юли, както и всеки петък през месеците юли и август.

От 20:30 часа на 1 юли ще стартира Танцова латино фиеста на Моста на влюбените. Всички искащи ще имат опцията да танцуват Салса, Бачата, Кизомба, Ча-ча, Джайв, ръководени от инструктори от локални клубове. Първото издание на това събитие – Социални танци навън провокира огромен интерес и се надяваме, че второто издание ще бъде едно прелестно начало на летния месец юли.

Като нямаме море наоколо, на което да посрещнем първия юлски изгрев, дано дружно посрещнем първия юлски залез!

За феновете на театралното икуство е постановката " Послепис:Любов " на Драматичен спектакъл " Никола Вапцаров ", която ще бъде показана от 21:00 часа на открита сцена в парк Бачиново. Музика онлайн и любовните писма на Фрида Кало, Джеймс Джойс, Пейо Яворов и други велики персони в едно доста сантиментално зрелище, включено в програмата " Театър в парка ".
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР