Община Асеновград започна почистване на най-замърсените си терени, под контрола

...
Община Асеновград започна почистване на най-замърсените си терени, под контрола
Коментари Харесай

Със снимки Асеновград доказва, че чисти сметищата

Община Асеновград стартира разчистване на най-замърсените си терени, под контрола на Регионалната ревизия по околната среда и водите - Пловдив.

Първоначално бяха проведени инспекции за определяне тук-там с нерегламентирано изхвърлени боклуци територията на Асеновград, а кметът набеляза ограничения за осъществяване на уговорките си по ръководството на отпадъците.

До този миг са изчистени местности към село Боянци, както и ул. " Миньор " в покрайнините на града благодарение на профилирана техника и човешка мощ. От общината предоставиха на екоинспекцията фотоси на местата преди и след акциите. Събраните боклуци са извозени до общинското хранилище.

Междувременно е засилен и контролът върху жителите, които изхвърлят отпадък отвън избраните за това места. За задачата на кметствата във всички обитаеми места в общината са предоставени видеокамери. Създадена е и площадка за гратис депониране на строителни и едрогабаритни боклуци, ситуирана при общинското хранилище.

Припомняме,  да разпознават нечисти терени и да провеждат почистването им до края на месец март. Екоинспекцията ще ревизира дали са изпълнени уговорките от 1 април, като при нужда ще подхваща наказателни дейности по отношение на кметовете.

Очаква се в останалите 16 общини също да бъдат подхванати ограничения и дейности по отношение на замърсяването на околната среда с боклуци. Регионалната ревизия е в подготвеност да даде административна, техническа и експертна помощ.
 Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив желае от общините по-строг надзор върху отпадъците
Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив желае от общините по-строг надзор върху отпадъците

Кметовете би трябвало да подхващат ограничения за ръководство до 15 февруари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР