Община Асеновград съобщава, че вече е проведена процедурата и има

...
Община Асеновград съобщава, че вече е проведена процедурата и има
Коментари Харесай

Избран е изпълнител за ремонта на Караалановото училище в Асеновград

Община Асеновград оповестява, че към този момент е извършена процедурата и има определен реализатор за възстановяване на Караалановото учебно заведение. В постройката се е помещавало първото класно учебно заведение в града, което е оповестено и за архитектурен монумент от локално значение. Ремонтните действия към този стадий могат да започват незабавно, щом компанията има подготвеност. До момента строително-монтажни работи (СМР) не можеха да бъдат осъществявани, защото част от обекта беше частна благосъстоятелност. Сега към този момент община Асеновград е единствен собственик и има 100% от парцела.

Кметът на града доктор Христо Грудев персонално организира няколко срещи със притежателите. В резултат, частният дял от Караалановото учебно заведение бе дарен на общината. Те подариха своите 2/36 идеални елементи от парцела, с единственото изискване ремонтно-възстановителните действия да бъдат осъществени в границите на идващите 4 години. В случай, че то не бъде изпълнено, делът още веднъж се връща на частните притежатели. Особеност е, че СМР на сходни обекти могат да бъдат осъществявани единствено от компании, притежаващи документ за работа по здания, които са монументи на културата или архитектурни монументи.

Укрепителните действия по архитектурния монумент ще бъдат осъществени, според наредбите и законодателството, като ще се възвърне достоверния тип на обекта. Ремонтните работи включват: изцяло подсилване на сградата; ремонт на покрива; изцяло унищожаване и създаване на целия II ет.; ремонт на всички зидарии до равнище I ет., защото са компрометирани; създаване на нови основи, стоманобетонна структура и възобновяване зидовете на II ет.; ще бъде изработен нов покрив, съдържащ всички предписани в плана покрития и други съпътстващи действия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР