Община Асеновград отново ще финансира инициативата на Ротари клуб -

...
Община Асеновград отново ще финансира инициативата на Ротари клуб -
Коментари Харесай

Второ издание на Математическото състезание в Асеновград

Община Асеновград още веднъж ще финансира самодейността на " Ротари клуб - Асеновград " за осъществяване на математическо съревнование в памет на акад. Благовест Сендов. Идеята ще се осъществя за втора поредна година. Домакин на събитието ще е Градска библиотека " Паисий Хилендарски " в града. Датата е 25.03.23 година, а началният час - 14:00 ч.
 
В математическата конкуренция присъединяване ще вземат седмокласници от главните учебни заведения, функциониращи на територията на община Асеновград. Състезателите ще бъдат разпределени в тимове по 3-ма възпитаници. Специални посетители на събитието ще бъдат проф. Божидар Сендов - брат на акад. Сендов, доц.  Жени Сендова - негов възпитаник и почитател, шефът на Матеметическа гимназия  " Акад. Кирил Попов " – Пловдив – Веселина Карапеева. Този екип ще бъде и жури.
 
Регламентът на математическото съревнование е създаден въз основа на правила, одобрени от Министерството на образованието и науката (МОН). Провежда се в един кръг, като материалите са по образователната стратегия за общообразователната, разширената и спомагателната подготовка от I период. Времето за работа на състезателите е 40 мин. + 5 мин. - първоначално за разяснения.
 
На всеки тим ще бъдат предоставени по 3 задания, разграничени в 3 категории: алгебра; геометрия; текстови. Оценяването се прави според критерии по точки, като се взима поради времето, за което са решени, и броят на верните решения. Максималният брой точки, който един тим може да завоюва, е 100.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР