Община Асеновград обяви набиране на документи от кандидати за финансово

...
Община Асеновград обяви набиране на документи от кандидати за финансово
Коментари Харесай

Община Асеновград набира търси двойки с репродуктивни пробле...

Община Асеновград разгласи набиране на документи от претенденти за финансово подкрепяне на процедури и действия по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на брачен начала, с репродуктивни проблеми.

Образци на документите за кандидатстване могат да бъдат получени и подадени в " Информационен център ", ситуиран на II етаж в постройката на общинската администрация. Право да аплайват имат единствено поданици на община Асеновград. Формулярите могат да бъдат открити и в общинския интернет уебсайт - ТУК: https://www.asenovgrad.bg/bg/podpomagane-na-protseduri-i-deynosti-po-asistirana-reproduktsiya.

Етапи за подаване на документите:
І-ви стадий: до 31.03.22 година
ІІ-ри стадий: от 01.04.22 година до 30.06.22 година
ІІІ-ти стадий: от 01.07.22 година до 30.09.22 година

Лицата и фамилиите с репродуктивни проблеми, които са получили финансиране предишни години и аплайват и през актуалната за разпределяне на средства, следва да показват етапна епикриза от клиниката, от която е видно какви операции и процедури са им извършени със средствата, отпуснати им от бюджета на община Асеновград. През миналата 2021 година с по 2 000 лв. са подкрепени 6 асеновградски фамилии, или общо за задачата са отделени 12 000 лв.. Списъкът с утвърдените претенденти, както и размерът на избраната сума, се гласоподава от Общински съвет - Асеновград.

От септември 2012 година до края на декември 2021 година помощта са получили 76 двойки. Обработени са 138 заявки от фамилии с репродуктивни проблеми, а отпуснатите финансови средства са в общ размер на 273 500 лв.. До момента са родени общо 50 бебета, като единствено през 2021 година на бял свят са се появили 2 новородени и 3 се чакат при започване на 2022г. Успеваемостта на общинската стратегия за асистирана репродукция е 65%.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР