Общественият съвет много често вършеше работата на ЦИК. Такава оценка

...
Общественият съвет много често вършеше работата на ЦИК. Такава оценка
Коментари Харесай

КЗП обслужва мобилните оператори, твърди Мая Манолова

Общественият съвет доста постоянно вършеше работата на ЦИК . Такава оценка сложи пред БНР Мая Манолова, водач на " Изправи се, България ", във връзка десетата годишната на Съвета, маркирана с провеждането на конференцията " 10 години Обществен съвет към ЦИК - разбор на изборния развой и рекомендации преди изборите за Европейски парламент ".

" ЦИК постоянно са се криели от гласност и от това да обяснят едно или друго свое решение, в това число и за какво на последните избори недействителните бюлетини бяха половин милион. Моят огромен боязън в навечерието на идните европейски избори е, че депутатите още веднъж ще се опитат в последния миг да прекрояват изборните правила ".

От " Изправи се, България " оферират да бъде неразрешено разгласяването на екзитпола в изборния ден и разгласяването на изследвания в границите на предизборната акция.

" Социолозите се трансформират в рекламни лица на партиите, които са на власт. Големите партии употребяват социологията като средство за операция на гласоподавателите . Не чакам въобще да има полемика по тематиката ".

От " Изправи се, България " внесоха групови искове против телекомите в Софийски градски съд. Обжалват се неравноправните клаузи в договорите с потребителите.

" Имаше гърмеж на неодобрение, че за трета поредна година телекомите ще покачат цените едностранно, без опция на жителя да се откаже . Установихме и други неравноправни клаузи, записани в общите условия, някъде с малък шрифт. Затова подадохме тези искове и реакцията не закъсня. Вчера постигнахме първата мъничка победа. Единият от мобилните операторите разгласи, че ще промени договорите с потребителите и ще даде опция на физически лица при едностранна индексация да се откажат от връзките си с този оператор, без да заплащат наказателна клауза.

Също по този начин споделиха, че единствено при висока инфлация ще се подхваща едностранно нарастване на цената . Залагат и опция за понижение, ако инфлацията се намали. Ние сме в изискванията на олигопол. И трите мобилни оператора покачват цените с един и същи % - 9,5% ".

Тя прикани депутатите да напишат правилен текст на въпросното предложение за смяна в договорите с мобилните оператори.

" Договорите са срочни – за две години. Би следвало мобилният оператор да е планувал каква ще бъде цената на мобилната услуга в границите на тези две години. ПП-ДБ да спрат с популизма и и да напишат оферти, които ще свършат работа на жителите за възбрана едностранно да се покачва цената в границите на подписания контракт ".

Мая Манолова насочи и различен апел към народните представители - да осъществят надзор върху Комисията за отбрана на потребителите.

" Тази комисия обслужва мобилните оператори ".

Манолова проучва оферти меморандум за ръководство след ротацията.

" Това са ритуални танци и постановки, с цел да може всеки да убеди своите гласоподаватели, че е мощен и командва нещата в сглобката.

Сега има оферта от ПП-ДБ да се подели властта. След това се включи и опцията " Обади се на другар ", т.е. и Движение за права и свободи да се включи в тази делба. Моята вяра е, че когато остане опцията " Помощ от публиката ", хората ще излязат и ще ги пометат ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР