Обществената поръчка за чистотата в София да бъде прекратена незабавно

...
Обществената поръчка за чистотата в София да бъде прекратена незабавно
Коментари Харесай

БСП иска спиране на обществената поръчка за чистота в София

Обществената поръчка за чистотата в София да бъде прекъсната неотложно и решението на казуса да бъде на идващия кмет и новия общински съвет след изборите наесен. За това настояха общинските съветници от Българска социалистическа партия. Социалистите не виждат незабавна потребност тази процедура да се отваря в този момент, преди почивката на СОС и няколко месеца преди локалния избор. ГЕРБ служебно желаят да си купят изборите в София, разяснява водачът на столичните социалисти Калоян Паргов. Кое наложи тъкмо в този момент, в края на мандата, в този отпускарски месец тихомълком да се разгласи тази поръчка, попита той на конференция.
Така, съгласно Паргов, се връзват ръцете на бъдещия кмет на София и на бъдещия Общински съвет. Той настоя решението да остане за идващия кмет и идващия Общински съвет.
Начинът, по който се осъществя публичната поръчка за чистотата на София, лимитира опцията на общинските съветници да изразят мнение и да подхващат деяние по една от най-важните комунални политики, съобщи от своя страна зам.-председателят на Столичния общински съвет от Българска социалистическа партия Милка Христова. От левицата упорстват дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване да се правят от общинска компания. Искаме да спасим общинското сдружение „ Чистота Искър, сподели още Милка Христова.
Новата социална поръчка за чистотата на столицата оставя подозрението, че софиянци ще заплащат най-скъпата цена за звук за сметосъбиране и сметоизвозване, предизвести Паргов. Той направи съпоставяне със сумите, които се заплащат в други европейски градове. Цената е 90 евро в София, в Прага е 45 евро, в Мюнхен - 55 евро. Ние като най-бедната страна в Европейски Съюз се постанова да плащаме съвсем двойно.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР