Обществена тайна за родители във Варна е, че лекари издават

...
Обществена тайна за родители във Варна е, че лекари издават
Коментари Харесай

Варна: Медицинска бележка за детска градина без извършен преглед, докога?

Обществена загадка за родители във Варна е, че лекари издават медицински бележки с отворена дата. Така докога ще отсъства детето на процедура преценя родителят. Дали е оздравяло също. В тези случаи още при първичния обзор медикът не упорства за второстепенен, при който да наблюдава здравословното положение и да се издаде съответния документ, удостоверяващ, че пациентът е здрав. Мнозина родители се възползват, тъй като това им икономисва наново вървене до кабинетите и очакване по опашки. Някои обаче умишлено злоупотребяват с тази опция. По свое убеждение пускат децата си недоизлекувани на детска градина, представяйки съответно изискуемия документ пред здравната сестра на детското заведение.

За жал порочната процедура, оставяща родителите да преценяват какъв брой крепко е детето им, постоянно води и до задълбочаване на здравословния проблем, които наподобява видимо смълчан, изключително при по - дребните. Следват затруднения и дълготрайно лекуване.

На дневен ред идва и моралният аспект на въпроса, при който родители напълно умишлено водят очевидно заболели деца на детска градина с обяснението, че разполагат с здравна записка. Така жертва на егоистичния метод стават всички останали малчугани, изложени на болестта.

Самите лекари, позволяващи си сходна процедура, пък демонстрират безгрижие като не наблюдават пациента си до дъно.

Това несъмнено не им пречи да взимат желаната такса за издаването на всяка записка и доста рядко това е съпроводено с издаване на касов бон.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР