Обществен център за околна среда и устойчиво развитие кани варненци

...
Обществен център за околна среда и устойчиво развитие кани варненци
Коментари Харесай

„Зелени петъци“: Канят варненци да участват в екоработилници

Обществен център за околна среда и стабилно развиване кани варненци на три забавни и потребни екоработилници до края на идната седмица.

Първата „ Рециклиране с 3D принтер “ е през днешния ден от 15 ч в споделено пространство „ Кубрик “ на ул. „ Сава Радулов “ 14 във Варна. 3D актьорът Георги Стоянов ще покаже по какъв начин да рециклираме хартиени произведения в домашни условия, употребявайки 3D принтирани калъпи. Ще разберете новаторски способи за преправка на хартията в нови и потребни форми. Входът е свободен.

На 12 октомври, още веднъж от 15 ч на същото място, орнитологът Ивайло Иванов ще ни разведе из „ Дивите жители в нашия град “. Ще научите повече за птиците, които населяват градската среда и техните привички. Ще се изненадате какъв брой доста неща можем да създадем за тях, с изключение на къщички и хранилки.

В петък, 13 октомври, е непокътнатото място за работилницата за домашни сапуни. Специалистът по екологично обучение от Лицей Lapeyrouse, Couloumier Chamier, Франция, Елен Сабатини, ще ви научи по какъв начин да създадете собствен личен благоуханен и автентичен сапун от естествени съставки.

Екоработилниците на Обществен център за околна среда и стабилно развиване са част от плана „ Зелени петъци за младежи “. Съчетавайки новаторски и практични подходи, той демонстрира по какъв начин природосъобразният метод на живот може да бъде интегриран във всекидневието, работата и даже обществения и публичния живот. От 18 август досега бяха извършени общо 9 дискусионни срещи и работилници, част от които в извънградска среда – в село Езерец. Варненци имат опция да се включат и в оставащите три доникъде на октомври.

Проектът се осъществя, с финансовата поддръжка на Община Варна - активност „ Младежки планове 2023 ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР