Общата цел на България и Албания е сигурност, стабилност и

...
Общата цел на България и Албания е сигурност, стабилност и
Коментари Харесай

Радев: Солидарността и съпричастността в трудни моменти са пътят за постигане на устойчива стабилност и просперитет на Балканите

Общата цел на България и Албания е сигурност, непоклатимост и разцвет на Балканите. За да я реализираме, би трябвало да бъдем солидарни и съпричастни в сложни моменти като тежкото земетресение в Дуръс. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на по време на визитата си в град Дуръс, който през ноември м.г. беше обиден от земетресение, довело до човешки жертви, доста потърпевши и огромни материални вреди, оповестиха от прессекретариата на президента.

В делегацията, водена от президента, са и български експерти, взели участие в оценяването на вредите от земетресението, както и представители на български браншови организации в областта на строителството, които са подготвени да вземат присъединяване в процеса на възобновяване на град Дуръс. Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на съобщи, че президентът Илир Мета, ръководителят на Народното събрание Грамоз Ручи и министър-председателят Еди Рама са дали висока оценка за българската експертиза и помощ при тежкото земетресение. По думите на президента нашите специалисти се употребяват с най-голямо доверие от всички интернационалните групи, които са взели присъединяване в оценка на вредите.

Проф. доктор инж. Петър Павлов от Университета по архитектура, строителство и геодезия ще показа на президента на Албания Илир Мета предложенията на управлението на университета за оказване на просветителна, научноизследователска и експертна помощ на държавни и локални просветителни институции в Албания за основаване на потенциал за стабилно ръководство и съкращаване на сеизмичния риск. „ Това е значимо и аз чакам да работим дружно. Албанската страна гледа с огромен интерес на това предложение “, добави президентът.

Румен Радев ще бъде на държавно посещаване в Албания

Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на акцентира, че България ще работи интензивно с албанската страна за насърчаване на нужната инфраструктура за планински, ски и морски туризъм. „ Ние мислим в далечна вероятност. Албания дава прелестни условия за морски и планински туризъм, само че занапред ще се развива инфраструктурата в това направление, тъй като туристическият взрив е голям “, сподели още президентът и уточни, че за предходната година е имало над 6 милиона визити на туристи в Албания.

По време на визитата в Дуръс българският президент беше придружаван от министъра на земеделието и развиването на селските региони на Албания Бледи Чучи, който изрази признателност на инженерните екипи, оказали подпомагане след земетресението, и изясни, че в този момент на дневен ред е реконструкцията и възобновяване след земетресението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР