Общата площ на свободните офис площи в Лондон, Ню Йорк

...
Общата площ на свободните офис площи в Лондон, Ню Йорк
Коментари Харесай

Търсенето на офис площи в Лондон и Ню Йорк падна до 20-годишно дъно

Общата повърхност на свободните офис площи в Лондон, Ню Йорк и Сан Франциско през третото тримесечие на тази година се е нараснала до най-високото си равнище от 20 години на фона на нарастването на броя на чиновниците, работещи отдалечено, оповестява в. Financial Тimes.

През последното тримесечие делът на празните офиси в Лондон възлиза на 9% от всички площи от този вид, което е доста по-високо от равнищата преди пандемията и с над 20% по-високо от цифрата за същия интервал на 2022 година, съгласно CoStar, компания, профилирана в изследвания в региона на комерсиалните парцели. В същото време в интервала от юли до септември сумата на покупко-продажбите с офис площи се усили до 2 милиарда лири стерлинги ($2,44 млрд.) заради възходящото търсене на дребни, екологични и съвременни офиси в центъра на английската столица.

Това нарастване обаче не беше задоволително, с цел да компенсира общата негативна динамичност. В допълнение към преобладаването на отдалечената работа, актуалната обстановка в Лондон частично се изяснява с обстоятелството, че преди този момент повишаването на търсенето на офис площи в столицата се осигуряваше главно от компании в софтуерния и медийния бранш, които в този момент са изправени пред закъснение на растежа и към този момент не се нуждаят от същото пространство, счита той, ръководителят на организацията за парцели Savills Джонатан Гардинър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР