Общата площ на метростанциите, които могат да се използват от

...
Общата площ на метростанциите, които могат да се използват от
Коментари Харесай

Метрото може да поеме до 1 млн. души в случай на военна опасност

Общата повърхност на метростанциите, които могат да се употребяват от жителите при военна заплаха, е 145 000 квадратни метра. Метростанциите дружно с тунелите могат да поемат близо 1 млн. души в сериозен миг, уточни зам.-кметът по финансите на София Дончо Барбалов пред Столичния общински съвет (СОС).

Барбалов посочи, че метрото разполага със лична вентилационна и електрическа система, както и със санитарни възли и водопроводна и питейна вода за такива обстановки.

“Всичко се поддържа в чудесно състояние”, сподели заместник-кметът.

От думите му стана ясно, че Столичната община поддържа автоматизирана система за радиационен мониторинг и ранно предизвестие на жителите, като обезпечава годишно обслужване на измервателните уреди, сочи отчетът.

В момента над 100 чиновници на Столичната община ежедневно работели по посрещане и настаняване на бягащите от войната жители на Украйна, осведоми Барбалов. Той напомни, че, взаимно с регионалния шеф, е бил построен координационен център на Централна гара, където към този момент работят и пунктове за издаване на краткотраен статут, което улеснява украинските жители.

В София е и единствения в страната образователен полигон за образование на чиновници на общински и държавни институции. Той включва модулни площадки за образование и тренировки за височинно алпийско избавяне, уединяване и отнасяне на химически рискови субстанции, реакция при пожар, наводняване и земетресение, изясни Барбалов. По думите му през миналите години дирекция “Аварийна помощ и превенция” на общината е обучила над 4 400 възпитаници от столичните учебни заведения за реакция при рецесии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР