Общата избирателна активност на изборите за президент на Русия в

...
Общата избирателна активност на изборите за президент на Русия в
Коментари Харесай

Над 73% избирателна активност в Русия

Общата изборна интензивност на изборите за президент на Русия в цялата страна към 20:00 часа (московско време) е 73,33 %. Това сочат данните на осведомителното табло на Централната изборна комисия на Руската федерация, представени от ТАСС.

Данните обаче не регистрират изборната интензивност при отдалеченото електронно гласоподаване. До 20:00 часа московско време изборните секции завършиха работата си във всички райони на страната, като се изключи Калининградска област.
 Снимка 657728
Източник:

Около 440 хиляди задгранични жители гласоподаваха на съветските президентски избори в Москва, оповестява ръководителят на Московската градска изборна комисия.

Избирателната интензивност на изборите тази през 2018 година, сочат данни на районните изборни комисии. Припомняме, че тези региони бяха подложени на доста военни удари от началото на годината. 

В шестте изборни секции, открити  президентски избори, се записва висока интензивност, макар обстоятелството, че тук са открити четири пъти по-малко изборни секции , в сравнение с през 2018 година

" На съветските президентски избори в Приднестровието до 19:00 московско времеса дали своят вот 35 992 гласоподаватели. Това е висока интензивност ", оповестява Приднестровската организация, като отбелязва, че за разлика от изборите през 2018 година т.г. пъти имаше четири пъти по-малко работещи уеб сайтове - единствено шест.

Повече от 818 хиляди електронни бюлетини са били издадени на гласоподаватели в Московска област, взели участие в отдалечено електронно гласоподаване на президентските избори в Русия след тридневно гласоподаване, което съставлява 95% от общия брой на записаните за отдалечено гласоподаване в района. Властите регистрират като цяло позитивно извършеното отдалечено гласоподаване. 

Изборите за президент на За първи път те се организират в границите на три дни и посредством отдалечено електронно гласоподаване, което има в към една трета от областите в страната. За поста държавен глава се борят четирима претенденти: Владимир Путин, Владислав Даванков, Леонид Слуцки и Николай Харитонов.

От началото на годината Роскомнадзор е лимитирал достъпа до съвсем 2 хиляди интернет страници, където са регистрирани опити за непозната интервенция в предизборната акция в Русия. Повечето от тях са били локализирани въз основа на непознати уеб сайтове и източници, благосъстоятелност на задгранични сътрудници, сподели Евгений Зайцев, началник на отдела за надзор и контрол в региона на електронните връзки на Роскомнадзор.

В навечерието на изборите Роскомнадзор провежда непрекъснат мониторинг на осведомителното пространство за идентифициране и секване на разпространяването на информация, ориентирана към дестабилизиране на обществено-политическата конюнктура в Руската федерация, изясни Зайцев.
 Снимка 657730
Източник:

" Както и в предишни години , ние записваме проведени и координирани осведомителни опити за непозната интервенция в предизборната акция. В рамките на нашите пълномощия и налични благоприятни условия реагираме навреме на такива опити. От началото на годината Роскомнадзор има стеснен достъп до съвсем 2 000 интернет страници с сходно наличие, множеството от които се хостват на непознати платформи и източници, благосъстоятелност на непознати сътрудници ", сподели той на брифинг в осведомителния център на ЦИК.

Няколкостотин души са  се пробвали да блокират гласуването на съветските президентски избори в посолството в Лондон, само че процесът продължава. Това сподели съветският дипломат във Англия Андрей Келин в онлайн в брифинг в ЦИК.

" Пред посолството се организира много огромна акция. В нея вземат участие няколкостотин души. Тук има разнообразни организации, означи посланикът. Те се опитваха да саботират всичко, само че все пак се гласоподава. Руски жители в Обединеното кралство са получавали закани преди съветските президентски избори, сподели Келин. " Ситуацията в страната е доста несигурна, в това число и от позиция на осъществяване на избори. Тук се нажежиха пристрастеностите и в медиите, и в обществените мрежи. Получихме в действителност закани от най-различен темперамент. Някои организации, основно от наши преселници заплашиха никой да не идва. Други настояха, в противен случай, всички да дойдат и да създадат протестен избор. Общо взето, в този момент нито едното, нито другото още не се случва. ", означи посланикът.

" По пладне против Путин ": Хиляди руснаци стачкуваха спокойно пред секциите

Политическото наследство на Алексей Навални

Припомняме, че хиляди хора се явиха в изборните секции в цяла Русия и по секциите по света в неделя , с цел да вземат участие в кротичък, само че алегоричен политически митинг против преизбирането на президента Владимир Путин.

В акция, наречена " По пладне против Путин ", руснаците, които се опълчват на лидерa на Кремъл, отидоха в локалните си изборни секции по обяд, с цел да скапват бюлетините си в символ на митинг или да гласоподават за един от тримата претенденти, които се опълчват на Путин.

Други бяха дали обещание в бюлетината си да надраскат името на починалия опозиционен водач Алексей
 Владимир Путин - безконечният президент на 145 милиона руснаци
Владимир Путин - безконечният президент на 145 милиона руснаци

В продължение на две десетилетия и половина руснаците не познават различен водач с изключение на Владимир Владимирович Путин

Съюзниците на Навални излъчиха видеоклипове в YouTube на опашки от хора, които се редят на опашка в разнообразни изборни секции в цяла Русия по обяд , с цел да стачкуват спокойно, съобщи " Ройтерс ".

Навални беше одобрил проекта " По пладне против Путин " в известие в обществените медии, подкрепено от неговите юристи, преди да почине. Независимият вестник " Новая газета " назова плануваната акция " политическото наследство на Навални ".

Десетки руснаци се стекоха на гроба на Навални в Москва в неделя, с цел да дадат алегорично гласа си за починалия опозиционен политик в последния ден от президентските избори в Русия, демонстрират телевизионни фрагменти. Навални беше заровен на Борисовското гробище в южната част на Москва на 1 март, две седмици преди началото на президентските избори. 

Въпреки протестиращите, които съставляват дребна част от 114-те милиона гласоподаватели на Русия, Путин е подготвен да затегне властта си на изборите, които сигурно ще му донесат огромна победа.

Кремъл показва политическите съдружници на Навални, множеството от които са основани отвън Русия, като рискови екстремисти, които желаят да дестабилизират страната от името на Запада. В него се споделя, че Путин се радва на голяма поддръжка измежду елементарните руснаци, акцентирайки социологически изследвания, които слагат рейтинга му на утвърждение над 80%.
 Владимир Путин - единственият победител във воюваща Русия
Владимир Путин - единственият победител във воюваща Русия

Рейтингът на утвърждение на съветския водач пораства

Тъй като Русия се простира в 11 часови зони, протестиращите гласоподаватели бяха по-скоро разпръснати, в сравнение с съсредоточени в една маса, което затруднява оценката какъв брой хора са се явили на протестното събитие.

Размерът на опашките във всяка изборна секция, показан в канала на Навални, варира от няколко десетки до няколкостотин души.
 Снимка 657731
Източник:

Репортерите на " Ройтерс " са забелязали леко нарастване на потока от гласоподаватели, изключително по-млади хора, по обяд в някои изборни секции в Москва и Екатеринбург.

Леонид Волков, съдружник на Навални в заточение, който беше атакуван с чук предходната седмица във Вилнюс, пресметна, че стотици хиляди хора са отишли до изборните секции в Москва, Санкт Петербург, Екатеринбург и други градове. " Ройтерс " не можа без значение да ревизира тази оценка.

В изборните секции в съветските дипломатически задачи от Австралия и Япония до Армения, Казахстан и Грузия стотици руснаци стояха на опашка по обяд.
 Снимка 657727
Източник:

В Берлин Юлия, вдовицата на Навални, се появи в съветското посолство, с цел да взе участие в протестното събитие там дружно с Кира Ярмиш, представител на Навални. Други присъстващи руснаци ръкопляскаха и скандираха името й.

В София жители, недоволни от настоящето ръководство, организираха спонтанни избори с бюлетини за мира или войната в непосредствена непосредственост до Руското посолство, съобщи БГНЕС. На бюлетината за мир е изобразена фигурата на Навални, а на бюлетината за война-тази на настоящия президент на Русия Владимир Путин.
 Снимка 657726
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР