Общата дължина на автомобилните пътища в Китай за последните пет

...
Общата дължина на автомобилните пътища в Китай за последните пет
Коментари Харесай

Китай построи 534 000 км пътища за пет години

Общата дължина на автомобилните пътища в Китай за последните пет години се е нараснала с 534 хиляди километра, заяви Министерството на превоза в Пекин.

Развитието на пътната мрежа стана една от първостепенните задания на управляващите в азиатския стопански колос. Мрежата от 10 съществени автомобилни транспортни коридори - по пет от север на юг и от изток на запад, е съвсем основана. Тези пътни артерии ще разрешават по-доброто напредване на хора и товари, което ще подкрепя икономическото и общественото развиване на голямата страна.

Министърът на превоза Ли Сяопън отбелязва, че за последните пет години страната е съумяла да постои или да ремонтира 1,28 милиона километра селски пътища, оповестява китайската осведомителна организация Синхуа.

Пътища с твърда настилка обгръщат 99,2% от обитаемоте места в страната и 98,3% от селата. Над 99% от всички обитаеми места и 96% от селата се обслужват от публични автобусни линии. Нивото на взаимно навлизане и свързване сред градските и селските пътища се доближава до 80 на 100, показва още министърът, представен от организацията.

За съпоставяне, в Русия през 2017 година са издигнати 5 хиляди километра пътища, включително в Москва - 124 км, написа vestifinance.ru.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР