Общата брутна реколта от зърно в Русия през 2022 г.

...
Общата брутна реколта от зърно в Русия през 2022 г.
Коментари Харесай

Русия ще изнесе около 55 млн. тона пшеница от новата реколта

Общата брутна годишна продукция от зърно в Русия през 2022 година може да доближи 145 милиона тона, а капацитетът за експорт ще бъде 55-56 милиона тона, сподели генералният шеф на аналитичния център ProZerno Владимир Петриченко.

Износът на пшеница може да доближи 44 милиона тона. Запасите може да набъбнат от 14-15 млн. тона до 19,5 млн. тона – сподели шефът.

Той също по този начин добави, че вътрешното ползване на зърно ще се усили този сезон заради по-голямото търсене от животновъдния бранш. Увеличението на потреблението на зърно от добитъка се прави оценка на 1,5 милиона тона до 45,5 милиона тона.

Междувременно стана ясно, че управляващите на Бангладеш възнамеряват да внесат 500 000 тона пшеница от Русия. Според тях до дни може да се подписа договорка сред двете страни, като цената ще бъде 430 $ за звук. Пшеницата ще бъде доставена в Бангладеш на няколко партиди до януари идната година. Плащането за товара ще се прави в долари. Цената включва превоз, застраховка и разтоварване, оповестява zol.ru.

Бангладеш е най-големият вносител на зърно в света. Годишните доставки (до юни 2021 г.) са достигнали 5,4 милиона тона. Основните експортьори на пшеница за южноазиатската страна са били прилежаща Индия, както и Русия и Украйна.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР