Обща позиция за изпращане на оръжия на Украйна все още

...
Обща позиция за изпращане на оръжия на Украйна все още
Коментари Харесай

Управляващите не успяват да намерят обща позиция за изпращането на оръжие в Украйна |

Обща позиция за изпращане на оръжия на Украйна към момента няма - даже в границите на ръководещата коалиция, стана ясно през днешния ден от изказвания на депутати в Народното събрание. " Продължаваме промяната " са отворени за разговор с " Демократична България " за пращането на оръжия в Украйна, само че подсетиха думите на министъра на защитата Драгомир Заков, че България няма такава подготвеност. Българска социалистическа партия остават изрично срещу, а Има Такъв Народ желаят обща позиция. 

По-рано през днешния ден от " Демократична България " обявиха, че оръжия и военно съоръжение по отношение на опциите си. Съпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов съобщи, че " изпращането на помощ за нападнатия не е интервенция във войната, а поддръжка за възобновяване на мира ".

" Продължаваме промяната ": Ще изслушаме Демократична България, само че оставаме реалисти

Депутатът от Политическа партия Настимир Ананиев съобщи, че чака да чуе предложенията на Демократична България с повече конкретика за типа помощ, която желаят да бъде предоставена на Украйна:

" Готови сме да изслушаме Демократична България, само че също по този начин сме реалисти. Чухте, че от Министерството на защитата обявиха, че няма по какъв начин да доставяме стратегически бойна техника, да вземем за пример като ракети, просто нямаме такава подготвеност. Трябва да седнем и да обсъдим в обединението дали имаме подготвеност да изпратим помощ. "

Българска социалистическа партия са изрично срещу

Председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски съобщи, че позицията на Българска социалистическа партия остава твърда и те все по този начин са изрично срещу изпращането на военна помощ на Украйна: 

" Такова е и решението на Народното събрание - да бъде предоставяна единствено филантропична помощ. Считаме, че даването на военна помощ ще въвлече България във войната. Темата не е обсъждана в обединението, само че този спор е извършен в българския парламент. Всяка парламентарна група има право на лична политика. Нашата позиция е ясна и няма да се промени при каквито и да е съвещания. "

" ИТН ": Държавата би трябвало да има обща позиция

Според депутата от Има Такъв Народ Станислав Балабанов това, че Демократична България отварят полемика по въпроса, е обикновено за Народното събрание. 

" Позицията на Има Такъв Народ е, че би трябвало да сме безапелационен партньор на НАТО и Европейски Съюз в тази обстановка. Когато страната има позиция дали става въпрос за филантропична помощ или военна - страната би трябвало да има обща позиция. Ще забележим какво оферират Демократична България и ще го обсъдим. Но в такава деликатна обстановка Народното събрание и Министерският съвет би трябвало да излязат с обща позиция. Тепърва ще се срещнем с претекстовете на Демократична България и ще решаваме в придвижване ", съобщи Балабанов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР