Обща позиция на българските представители в Европейския парламент след проведеното

...
Обща позиция на българските представители в Европейския парламент след проведеното
Коментари Харесай

Българските евродепутати излязоха с обща позиция по пакета „Мобилност“

Обща позиция на българските представители в Европейския парламент след извършеното гласоподаване в Комисията по превоз и туризъм по Пакет „ Мобилност ”.
Днес в Комисията по превоз на Европейския парламент два от трите отчета бяха отхвърлени, което беше явен знак от страните от Централна и Източна Европа на страните от така наречен „ Пътен алианс ", че арогантното държание и налагане на решения не е методът, по който би трябвало да действа съюзът. Нещо повече, явно, че актуалният парламент няма единодушие за приемане на работещи решения. Това гласоподаване сподели, че компромис по препоръчаните текстове от Европейска комисия, както и последните компромисни оферти, препоръчани от докладчиците, не могат да бъдат признати. Опитът от страна на Европейска комисия и група страни членки да прокарат очевидно протекционистки ограничения реализира само разделяне. Този опит беше на път да сложи началото на края на Европейския съюз, само че не съумя.

Ние, като представители на Екологичен потенциал, за следващ път показахме, че когато сме обединени, може да защитим почтено българския народен интерес. Ние не допуснахме Комисията по превоз да одобри изцяло решение по Пакета „ Мобилност ". За нас е неприемливо, в случай че са отхвърлени две от трите оферти, този въпрос да се слага на разглеждане в пленарна зала. Очакваме всички институции в България да продължат своите старания в поддръжка в тази борба за отстояване на нашите национални ползи.

Благодарим на българските, полските, румънските и латвийски превозвачи и транспортни служащи, народни представители, министрите на превоза на България, Полша и Литва, които сътвориха неповторима атмосфера пред Европейския парламент и накараха да се почувстваме на родна земя. Така опазиха достолепието си на равноправни членове на Европейски Съюз, правото си на труд, конкуренция и свободен пазар.

Днес показахме, че „ Съединението прави силата ".

Вижте фрагменти от днешните събития в Брюксел:

.

.

.

.

.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР