Обсъждането на Правилника за дейността на Народното събрание вчера предизвика

...
Обсъждането на Правилника за дейността на Народното събрание вчера предизвика
Коментари Харесай

Депутатите продължават работа по Правилника за дейността си. В дневния ред са включени и три изслушвания

Обсъждането на Правилника за активността на Народното събрание през вчерашния ден провокира напрежение в пленарна зала. Днес напъните на депутатите да изработят правила за работата си продължава.В дневния ред са включени и три чувания – на вицепремиера по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов, на изпълнителния шеф на „ Информационно обслужване “ Ивайло Филипов и на ръководителя на Централната изборна комисия Камелия Нейкова.

Но Пеканов осведоми с писмо народните представители, че поради командировка в чужбина няма да може да се яви пред тях. Той отпътува за Гърция за присъединяване в Осмата годишна среща на Икономическия конгрес в Делфи.

Вчера заместник-председателят на групата Георги Свиленски помоли ръководителя на Народното събрание Росен Желязков да ревизира командировката на Атанас Пеканов и командировките на всички, които са отказали парламентарен надзор за петък. Той предложи да включи към чуването и министъра на енергетиката Росен Христов по същия въпрос.

Изслушването на изпълнителния шеф на „ Информационно обслужване “ АД Ивайло Филипов е втора точка в програмата за деня. То е по отношение на дейностите на представляваното от него сдружение, свързани с техническата организация и провеждането на изборите за народни представители на 2 април т. година и обработката на изборните резултати.

След това депутатите ще изслушат и ръководителя на ЦИК Камелия Нейкова. Поводът са процедурите по разкриване на изборни секции в чужбина на извършения през април парламентарен избор. Двете чувания са по искане на ПГ на „ Възраждане “.

Очаква се през днешния ден народните представители да продължат и с разискването и гласуването на плана на Правилник за организацията и активността на Народното събрание.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР