Обсъждането на бюджета ще става в една неясна юридическа обстановка,

...
Обсъждането на бюджета ще става в една неясна юридическа обстановка,
Коментари Харесай

Румен Гечев: Бюджет правят, а едната ръка не знае какво прави другата

Обсъждането на бюджета ще става в една неразбираема юридическа конюнктура, при държавно управление, в което едната ръка не знае какво прави другата, и занапред ще стартира забавното по какъв начин ще бъде обсъждан този бюджет и какви ще са резултатите.

Това съобщи пред БНР депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев, член на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, и удостовери още веднъж, че Българска социалистическа партия не харесва проектобюджета на финансовия министър.

По думите му двете елементи на държавното управление – ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС – нямат доверие между тях.

„ Не сме съгласни цялата философия на Държавния бюджет да се върти към единствения индикатор – недостиг от 3%, зависещ на това, че някой желае да рапортува на Брюксел по какъв начин бързо желаеме да влезем в еврозоната, въпреки че сме неподготвени “, разяснява Румен Гечев.

Според него в декларираното от финансовия министър, че ще бъдат отнети 100% от облагата на държавните сдружения, ще сложи големи опасности пред бранш „ Енергетика “.

„ Ние сме последната страна в Европейски Съюз, а залагаме политика на понижаване на каузи на Бюджета в Брутният вътрешен продукт. Това е груба неточност. Неприемливо е и стопански, и обществено. Затова няма да подкрепим Бюджет 2023 “, акцентира той.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР