Обсъдихме двустранното сътрудничество в областите на икономиката и индустриалното производство,

...
Обсъдихме двустранното сътрудничество в областите на икономиката и индустриалното производство,
Коментари Харесай

Дмитрий Медведев изненадващо кацна в Пекин

Обсъдихме двустранното съдействие в областите на стопанската система и индустриалното произвеждане, говорихме и за спора в Украйна, написа Медведев в Телеграм

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев направи необявено авансово посещаване в Пекин, където разиска с китайския президент Си Цзинпин войната в Украйна, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Медведев, който понастоящем е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, разгласява в своя канал в " Телеграм " фрагменти от срещата си със Си. Бившият президент на Русия театралничи ухилен за фотоси. Публикацията съдържа и фрагменти от среща сред съветски и китайски представители.

Медведев съобщи, че двамата със Си са разискали стратегическото партньорство " без ограничавания " сред двете страни, както и войната в Украйна. Той не даде повече детайлности.

" Обсъдихме съдействието сред двете ръководещи партии на Китай и Русия… двустранното съдействие в границите на нашето стратегическо партньорство, в това число в областите на стопанската система и индустриалното произвеждане. Обсъдихме и интернационалните въпроси, в това число, несъмнено, и спора в Украйна ", сподели някогашният съветски президент. Той дефинира диалозите бяха потребни.

Русия форсира своето превръщане към Пекин, откакто против нея бяха наложени редица западни наказания като наказване за нашествието в Украйна, която Москва назовава " специфична военна интервенция ". Русия се пробва да насърчи по-тесни стопански и политическивръзки с Китай, както и връзки в региона на сигурността, с цел да компенсира загубата на тези свои връзки със Запада. Тя счита Си за евентуален съдружник в антизападна коалиция.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР