Обречени сме да забравим. И да бъде забравени... - първият

...
Обречени сме да забравим. И да бъде забравени... - първият
Коментари Харесай

φ1.618 - новата дистопия на Теодор Ушев. Първи тийзър

" Обречени сме да забравим. И да бъде забравени... " - първият тийзър на " φ1.618 " към този момент е тук.

Дебютният пълнометражен игрален филм на Теодор Ушев напълно скоро ще бъде в кината, въпреки още да няма точна дата за премиерата.



" 96 минути философска приказка - това могат да чакат феновете ", сподели за “Булевард България ” режисьорът.

Лентата е дистопия - нещо, което до момента не е правено в българското кино. Сюжетът е основан на романа " Пумпал " на Владислав Тодоров - създател на " Дзифт " и " Цинкограф ", които също са екранизирани.

Попитахме Теодор Ушев дали читателите ще бъдат сюрпризирани, когато видят историята на огромен екран: “Разбира се, ние направихме авантюристичен филм “, а романът на преподавателя по философия в Американския университет е метафизичен, книжовен.

В основните функции във " φ1.618 " влизат носителят на четири награди " Аскеер " Деян Донков и младата актриса Мартина Апостолова, която получи наградата за " Европейска изгряваща звезда " на Берлинале 2020. Зрителите ще имат опция да видят в други облици още Китодар Тодоров, Ирмена Чичикова и Николай Станоев.

Събитията се развиват в далечното бъдеще, в което биологически съвършените хора, био-титаните, се готвят да изоставен Земята. Тъй като те са безсмъртни, женският пол се оказва непотребен и се възнамерява в Космоса да бъде отнесена единствено заготовка на жена. Главните герои Криптон и Гаргара се впускат в серия от завършения, изобразяващи битката сред любовта и злото, човешкото и безскрупулността.

На формалното показване на книгата " Пумпал " през 2017 година участват и илюстрации на Ушев, въодушевени от нея. Тогава Тодоров споделя пред Българска национална телевизия, че демонстрира творбата си на режисьора и аниматор още на ранен стадий: " Това не е някаква специфична галерия, а са визии, хрумвания и показа за герои, обекти и местоположения за предстоящ филм. "

Още през същата година планът за лентата печели конкурс за финансиране от Националния кино център. Получава поддръжка и от канадския фонд.

Снимачният развой се организира в солниците в Бургас и в замъка в Равадиново през 2020 година след първата ковид вълна. Ушев създава анимираната част от кино лентата в Канада, където е основан.

Владислав Тодоров взе участие като сценарист и е продуцент дружно с Орлин Руевски, а оператор е Емил Христов, работил по голям брой филми, измежду които " Каръци ", " Love.net ", " Светът е огромен и избавление дебне отвред " и " Дзифт ".

Теодор Ушев бе номиниран за " Оскар " в категория " Най-добър анимационен късометражен филм " за " Сляпата Вайша " през 2017 година.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР