Образувано е досъдебно производство за настъпила трудова злополукаРазследването води, че

...
Образувано е досъдебно производство за настъпила трудова злополукаРазследването води, че
Коментари Харесай

Прокуратурата в Русе: Смъртта на служителя на Лубрика е настъпила най-вероятно поради небрежност

Образувано е досъдебно произвеждане за настъпила трудова акцидент

„ Разследването води, че гибелта на служителя на „ Лубрика “ е настъпила най-вероятно вследствие на някаква немарливост, на немарливо осъществяване на служебните обвързване и въобще неспазване на разпоредбите за сигурност “, съобщи окръжният прокурор на РусеГеорги Георгиев, представен от.

Той бе на мястото на случая, при който през днешния ден преди обед се взриви цистерна на територията на завода за масла.

Окръжна прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за настъпила трудова акцидент, при която е умрял 50-годишният А.Х.Р. Мъжът е бил чиновник в завода от 7-8 години и е бил на длъжността „ пълнач “.

„ Сутринта му е предоставено да изпълни цистерната и откакто размерът ѝ е бил напълнен на към 60 %, е настъпил гърмеж, вследствие на който е настъпила гибелта на служителя “, сподели още окръжният прокурор.

Самата цистерна е била на външна компания от Пловдив и след напълването ѝ е трябвало да продължи по направлението си. В момента на гърмежа водачът е бил в кабината, само че по знамение е съумял да се избави.

Предстои да се вземат проби от маслото, което се е пълнило в цистерната, както и да се назначи експертиза за повода на гърмежа. След резултатите ще се реши кой ще понесе отговорността за случая.

До късно следобяд регионът бе отцепен, като се правиха оглед.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР