Образователното министерство публикува официални насоки за работа на системата на

...
Образователното министерство публикува официални насоки за работа на системата на
Коментари Харесай

МОН обяви деца с какви заболявания могат да учат неприсъствено

Образователното министерство разгласява публични насоки за работа на системата на учебното обучение през новата година в изискванията на. Сред тях е и лист на болести при деца, при които се предлага друга от дневната форма на образование. Това се постанова поради по-високият риск от тежко протичане на СOVID-19 при тях. Поради тази причина тези деца могат да преминат в отдалечена, самостоятелна или независима форма на образование след рекомендация от доктор.
За задачата е належащо в образователното заведение да се даде етапна епикриза от проследяващия доктор експерт за доказване на болестта и настоящия му статус с установяване риска от присъствено образование и рекомендация за осъществяване на отдалечено образование за съответен интервал от време.
 COVID-19: Педиатър уточни кои деца би трябвало да си останат у дома COVID-19: Педиатър уточни кои деца би трябвало да си останат у дома
Педиатърът доктор Пламен Масларски уточни кои деца би трябвало да си останат у дома, да учат отдалечено или да не посещават детски градини и я...
Разбираемо, като евентуално застрашени от тежко протичане на COVID-19 се одобряват децата с злепоставен имунитет – с присъщ или добит имунен дефицит; с онкологични болести, изключително след химио- и лъчетерапия; тези на лекуване със систематични кортикостероиди и цитостатици, миналите през трансплантация и други сходни случаи. Вниманието е отделено и на учениците със систематични болести на съединителната тъкан, които са отвън ремисия.
Пълният лист със болести и положения, както и насоките за безвредно обучение в изискванията на пандемия от COVID-19 може да намерите.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР