Образователният министър Красимир Вълчев обяви, че е изненадан от протеста

...
Образователният министър Красимир Вълчев обяви, че е изненадан от протеста
Коментари Харесай

Вълчев бил изненадан от протеста на БАН

Образователният министър Красимир Вълчев разгласи, че е сюрпризиран от митинга на Българска академия на науките по отношение на Бюджет 2019, в който се залага парцелите на Национален институт по метеорология и хидрология да бъдат трансферирани към МОН. По-рано през днешния ден от Академията на науките оповестиха, че в случай че бюджетът бъде признат в този му тип, ще го дадат на Конституционния съд. Според учените е противоконституционно Национален институт по метеорология и хидрология да се трансферира като юридическо лице към просветителното ведомство. Оттам приканиха Вълчев да предприеме незабавни ограничения за отпадане на въпросните параграфи от преходните и заключителни разпореждания към Бюджет 2019.
Министърът бил сюрпризиран и от това, че Българска академия на науките приказват за национализация на собственноста им. По думите му Академията се държи като "частна организация и изнудва обществото във връзка с метеорологичната прогноза ".
Чухме погрешни изказвания, с които са изопачени думи на премиера, сподели още Красимир Вълчев, представен от БГНЕС. Категорично заявяваме, че учените, които желаят да останат в Българска академия на науките, ще продължат да работят, плановете на Национален институт по метеорология и хидрология също ще останат в академията. Всичко е регламентирано, твърди министърът. Той упрекна Българска академия на науките, че "целенасочено търси борба с страната ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР