Образователните медиатори се борят децата на България да имат бъдеще.

...
Образователните медиатори се борят децата на България да имат бъдеще.
Коментари Харесай

Денков: Образователните медиатори се борят за бъдещето на децата

Образователните посредници се борят децата на България да имат бъдеще. С тези думи министърът на образованието и науката акад. Николай Денков приветства посредниците в МОН, поздрави ги с ромския празник " Василица " и ги награди за техния безрезервен труд. Министърът благодари за напъните на всички над 1000 души, които работят с всяко семейство поотделно, с цел да привлекат децата в учебно заведение.

Голямата премия " Образователен посредник на годината " акад. Денков връчи на Николай Огнянов от Гулянци, Плевенско. Мира Стефанова от добричкото село Победа получи отличие за " Овластяване на ромската жена ". Специална премия за добротворчество и покровителство получи Фатме Арслан от Пловдив. Награда за теренна работа и реализиране на разговор заслужи Тихомир Георгиев от община Криводол. Георги Шабанов от Шумен беше отличен като млад будител и подстрекател.

Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, който също бе посетител на тържеството, връчи специфичен приз за одобряване и развиване на мрежата на просветителните посредници на Стефан Стефанов, Ирена Михайлова, Бойчо Кочев, Алдин Стефанов, Лариса Антонова, Ангел Ангелов и Златина Памукова.

Отличените посредници са назначени по плановете " Подкрепа за триумф " и " Активно приобщаване в системата на предучилищното обучение ", финансирани от Оперативна програма " Наука и обучение за образован напредък ". Тяхна съществена задача е от ден на ден деца да влязат в клас и да останат там колкото може по-дълго. В тази посока работи и Центърът за междуетнически разговор и приемливост " Амалипе " с мрежа от учебни заведения, които работят за приобщаване на децата към образованието.

Преди церемонията по награждаването възпитаници от 106 ОУ " Григорий Цамблак " в София сурвакаха министрите във връзка ромската Нова година и поздравиха гостите с музикални осъществявания. Министър Денков поздрави децата за гения им, подари им книги и им пожела щастливо детство и усърдие в учебно заведение.

Гости на тържеството бяха също Н. прочие Мартина Фийни, дипломат на Ирландия в България, както и представители на разнообразни институции, ангажирани с интеграцията на ромските деца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР