Образователните институции, в които се обучават деца на възраст между

...
Образователните институции, в които се обучават деца на възраст между
Коментари Харесай

Започва 5-то издание на конкурса `Нестле за по-здрави деца` с облекчени правила за участие и фокус върху зелени инициативи - Общество

Образователните институции, в които се образоват деца на възраст сред 3 и 12 години, имат още една опция да се включат в състезанието „ Нестле за по-здрави деца “ по актуализирани и облекчени правила до края на образователна 2022-2023 година. Петото издание на състезанието е с фокус към грижата за околната среда, засаждането и развъждането на дръвчета с присъединяване на възпитаници и деца, наред с построяването на здравословни привички за хранене и придвижване у най-малките.

В предходното издание срокът на състезанието беше продължен до края на календарната година, заради отдалечения режим на образование в просветителните институции. С връщането в класните стаи и състезанието „ Нестле за по-здрави деца “ обичайно ще се организира в периодите на образователната година. В миналогодишното издание над 16 хиляди български деца се включиха в създаването на разнородни планове за присъединяване в „ Нестле за по-здрави деца “. Чрез тях те по забавен метод учиха и затвърждаваха знанията си за изгодите от уравновесеното и здравословно хранене, физическата интензивност, потреблението на вода, опазването на природата.

„ Децата възприемат толкоз бързо, че ни изненадват всекидневно. И ранната възраст е точният миг, да ги срещнем с хубостта на природата и да създадем у тях привички да се грижат за нея, да милеят за горите, водите и да се научат да поставят верните грижи за света, в който порастват. Защото, когато полагаш старания, с цел да живееш в по-здрава заобикаляща те среда, то непроменяемо и ти самият ще искаш да бъдеш подобен. Точно това ни стимулира през тази година в „ Нестле за по-здрави деца “ да сложим фокус върху работата с децата по уроци и планове, ориентирани към грижата за околната среда и засаждането на повече дръвчета за по-зелено бъдеще “, показа Нели Ангелова, шеф връзки Нестле Югоизточен пазар.



Всички шефове на просветителни институции могат елементарно и изцяло гратис да заявят присъединяване в състезанието, а повече информация и тазгодишните правила може да откриете на „ “. Най-активните печелят награди, а за четирите следващи години, в които се организира състезанието, са се присъединили 450 учебни заведения и детски градини от цяла България.

„ За учителите е доста скъпо да разполагат с спомагателни материали, хрумвания, способи, с които да обогатяват работата си, и които да са им в помощ за възпитанието у децата на екологична просвета, привички за здравословен и деен метод на живот. Програмата „ По-здрави деца “ ни дава тъкмо тази опция, имаме достъп до качествени просветителните материали и това е повода да участваме четири следващи години. Работим дружно с децата по практическите извършения, създаваме дружно с тях планове по всички модули на програмата. А тази година спечелихме първо място в състезанието към програмата и награден фонд, който ще влагаме в уголемение на кулинарния кабинет на учебното заведение. Така от ден на ден възпитаници ще получават на практика умения по какъв начин сами да си подготвят обичаното здравословно меню “, сподели Йоанна Луканова, шеф на ОУ „ Христо Никифоров “ Ловеч,



Повече за самодейността

За 11 поредна година просветителната стратегия „ “ е отворена за българските учебни заведения и детски градини и дава опция учители и родители да употребяват особено създадените занимателни, забавни и ориентирани към създаване на здравословни привички у най-малките образователни материали. Уроците по програмата са утвърдени от Министерството на образованието и науката и са предопределени за деца на възраст сред 3 и 12 години, които елементарно и по подобаващ за тях метод да учат по какъв начин да се хранят уравновесено и здравословно, какъв брой е значимо дейното всекидневие, какво е смисъла на водата, по какъв начин да се грижат за домашните и бездомните животни, както и верните способи да водиш метод на живот. До този миг просветителното наличие е достигнало до над 70 000 български деца.

сплотява напъните на компанията и тези на родители, учители и просветителни институции, с цел да обезпечат по-добро и здравословно бъдеще за българските деца в по-здрава планета. Програмата започва през 2012 година и се реализира с поддръжката на Министерство на образованието и науката, Регионалните ръководства на образованието и Националното съдружие на общините в България, както и редица национални специалисти по хранене и спорт и неправителствени организации.

През 2018 година програмата уголемява своя обсег и влиза в образователните заведения в цялата страна, с цел да усъвършенства питателните и двигателните привички на българските деца. През същата година започва и първото издание на състезанието измежду учебните заведения, а година по-късно и измежду детските градини, който прави оценка най-активните измежду тях. За четирите следващи години, в които се организира състезанието са се присъединили 450 учебни заведения и детски градини, а финансиране са спечелили 18 просветителни институции за осъществяване на усъвършенствания, вложения, реновации и други действия в учебните заведения и детските градини, които да способстват за възстановяване изискванията за по-здравословен, уравновесен и деен метод на живот на децата. Сред осъществените планове има нови спортни площадки, физкултурни салони, кулинарен кабинет, био градинки, детско фитнес съоръжение, стени за катерене, кулинарно ателие, мини стадион, противоречива база.

През образователна 2021-2022 година програмата е надградена като е включен нов модул „ Устойчивост “, ориентиран към създаване на разбирането у децата какъв брой е значимо и за какво би трябвало да се грижат за планетата.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР