Образователна програма Нетърпимост към насилието“, в която ще се включат

...
Образователна програма Нетърпимост към насилието“, в която ще се включат
Коментари Харесай

Кампания „Нетърпимост към насилието“ в Пловдив


Образователна стратегия „ Нетърпимост към насилието “, в която ще се включат прокурори, съдии, служители на реда, обществени чиновници, лекари представители на локалната власт и неправителствени организации, започва от началото на идната година в Пловдив.

Това бе решено на кръгла маса  „ Не на домашното принуждение “, която се организира в края на предходната седмица в прокуратурата в гр. Пловдив. Проявата е по самодейност на Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Пловдив и съдружие „ Зонта клуб – Пловдив “.     

Участниците във форума се сплотиха към концепцията за пускане на Образователна акция „ Нетърпимост към насилието “, която да обгръща деца и младежи от всички възрастови групи.  

На кръглата маса бе обявено и за откриването на Регионален център за консултиране към Адвокатска гилдия – Пловдив.

В него на потърпевшите от домашно принуждение ще бъдат давани безвъзмездни съвещания от дежурни юристи.

На срещата бяха предоставени статистически данни за броя на досъдебните производства и преписки за закононарушения, осъществени в изискванията на домашно принуждение, както и се изрази удовлетворение за все по-добрата съгласуваност при тези случаи сред институциите и неправителствените организации.

Форумът се организира по време на 16-те дни на интензивност против домашното принуждение. Те започнаха на 25 ноември – Международен ден за елиминиране на насилието над дамите и не престават до 10 декември – Международен ден на човешките права.

В срещата участваха Иван Перпелов, прокурор в АП-Пловдив, Галина Андреева-Минчева и Анна Викова, заместник-административни ръководители на Окръжна прокуратура-Пловдив, Петър Петров, областен прокурор, Атанас Илиев, зам.-районен прокурор, Таня Димитрова, областен прокурор на гр. Стара Загора, Виделина Куршумова, арбитър в Окръжен съд-Пловдив, Иван Калибацев, ръководител на Районен съд-Пловдив, контрольор Никола Карабойчев, от отдел „ Охранителна полиция “ към ОД на МВР-Пловдив, Невена Божилова, президент на „ Зонта клуб – Пловдив “, Веселина Ботева, шеф на дирекция „ Социална политика “ в община Пловдив, Боряна Узунова, шеф на Кризисен център за настаняване на дами, жертви на домашно принуждение, Таня Георгиева, шеф на БЧК – Пловдив, Милена Кадиева, ръководител на фондация „ ДА “,  Георги Баев, ръководител на Адвокатска гилдия – Пловдив, Любен Иванов, от Консултантско бюро Напредък 7 “, доктор Веселин Герев, психиатър, представители на отдел „ Закрила на детето “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР