Образованието е сред основните приоритети за БСПОбразованието е сред основните

...
Образованието е сред основните приоритети за БСПОбразованието е сред основните
Коментари Харесай

С благодарност за увеличените си пенсии посрещнаха в Обручище Георги Гьоков

Образованието е измежду главните цели за Българска социалистическа партия
„ Образованието е измежду главните приоритети  за БСП, задачата ни е да се реализира високо качество  в учебните заведения в сходство със актуалните условия. Създаване на работеща система за оптимално обгръщане в просветителните институции на всички, подлежащи на наложително обучение,  както и цялостен обзор на стратегиите, образователното наличие и съобразяването му с възрастовите и психически особености на децата и учениците са измежду ограниченията ни “, сподели лидерът на старозагорската листа на „ Българска социалистическа партия за България ” Георги Гьоков в гълъбовското село Обручище.

Гьоков, петият претендент за народен представител в листата Драго Коев и кметът Станислав Габровски се срещнаха с поданици и разясниха образованието, културата, енергетиката и обществената политика  на Българска социалистическа партия. Преди това Гьоков и Коев направиха подаяние за децата и учениците в ОУ „ Св.св. Кирил и Методий “ и филиала на детската градина.

 С признателност за увеличените си пенсии посрещнаха в община Гълъбово министърът на труда и обществената политика в съдружния кабинет. „ Българска социалистическа партия постоянно когато е на власт се грижи да има увеличени пенсии, майчинство и положителни вести за образованието. Наясно сме, че инфлацията изяжда нарастванията, само че настояваме тази  политика по приходите да продължи, а единствено Българска социалистическа партия е в положение да постанови обществена политика, съответна на потребностите на  българите “, подчертаха участниците в срещата.

 „ Българска социалистическа партия беше в ръководството на страната, с цел да промени ниската степен на обществена поддръжка и неналичието на обществена правдивост. Увеличихме приблизително пенсиите: от декември 2021 година с 12,8%, от юли т. година с 26%, минималната пенсия  беше 370 лева и стана  на 467 лева, повишихме междинния размер на пенсиите и той доближи 669 лева, постигнахме 45% растеж на обществените пенсии за неработоспособност и повишихме с 45% добавките за ветераните от войните и за непозната помощ. От 1 октомври влиза в действие ново преизчисление на пенсиите, чиято цел е да докара до доближаване на отпуснатите по-назад във времето пенсии с тези, които са отпуснати по-скоро. И междинната пенсия става 722 лева, а таванът на пенсиите се покачва и ще доближи 3400 лева “, сподели Гьоков. В резултат на преизчислението се чака 770 000 пенсионери да получат 15% приблизително нарастване на пенсиите. Увеличение на добавката от Учителския пенсионен фонд от 0,33% до 0,5% от размера на пенсията.

„ Основните ни цели на левицата в 48 Народно събрание ще са още веднъж битката с бедността, с растящите цени, с инфлацията и спекулата, ще пазиме всеки български жител и всяко българското семейство. Депутатите на Българска социалистическа партия ще  продължат смяната, тъй като хората желаят обективна обществена политика “, сподели Драго Коев, който прикани да се гласоподава на 2 октомври с бюлетина N28.

Участниците на срещата бяха единомислещи, че здравето и чистият въздух в региона  на електроцентрала са най-ценни и страната би трябвало да откри изрично решение на  този дълготраен проблем, както са го намерили останалите топлоелектрически централи в Маришкия басейн, отговарящи на световните  условия, още повече, че тук работят и живеят хиляди.  „ За опазване на комплекса „ Марица Изток “ и попречване поемането на каквито и да било задължения, които попречват работата му е „ Българска социалистическа партия за България “, обявиха социалистите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР