Образът на граф Дракула е многократно използван в киното. Актьорите,

...
Образът на граф Дракула е многократно използван в киното. Актьорите,
Коментари Харесай

Какво да очакваме от филма за Дракула с Никълъс Кейдж и Никълъс Холт

Образът на граф Дракула е неведнъж употребен в киното. Актьорите, влизали в ролята през годините пък, са такава редица, че към този момент от дълго време спряхме да ѝ следим края. Затова и когато през 2021 година научихме за подготвящия се " Ренфийлд ", си мислехме, че ще забележим следващата мрачна интерпретация на изтъркания от дъвкане вампирски облик.

Но се оказа, че филмът ще се върти повече към неговия приближен прислужник Робърт Ренфийлд, в сравнение с към прословутия му стопанин. А когато разбрахме, че в облиците на двамата ще влязат Никълъс Холт и Никълъс Кейдж, взехме решение, че евентуално ще си заслужава и гледането.

Първо, тъй като доста харесваме Холт и функциите, които поема през последните години, и, второ - тъй като ролята на Дракула е и първата във високобюджетен филм за Кейдж от към 10 години. Време, което той бе отдал на по-малки и самостоятелни филми. Всъщност, след къса информация с профила му в IMDb, излиза, че 59-годишният артист изобщо не си е губил времето - взел участие е в цели 40 продукции.
 Снимка 614187
Източник: Форум Филм България

" Ренфийлд " обаче е друга бира. Ако го определим като вампирска комедия, надали ще сгрешим, само че с това характерностите му не се изчерпват. Защото фактът, че е категоризиран като 18+, въобще не е инцидентен.

Покрай хумора и занимателните моменти има постоянна доза екшън и кръв. И то толкоз, че на човек му идва да ревизира дали инцидентно самият той не е оцапан с кръв. На този декор на екрана пред фена се случват и обезверените опити на Робърт Ренфийлд (Холт) да се измъкне от токсичната връзка със своя началник.

През последните 90 години Ренфийлд съзнателно е изпълнявал отговорностите си на прислужник на кръвопиеца. Макар и много разностранни, в основата им постоянно си остава доставката на почтени хора, с чиято кръв господарят му да утоли жаждата си.
 Снимка 614184
Източник: Форум Филм България

Защо почтени ли? Защото и от кръвта на неприятните става добра вечеря, само че тя не е толкоз вкусна и ползотворна за Дракула.

Едва в наши дни Ренфийлд взема решение да събере храброст, да се еманципира и да се опълчи против господаря си. Защото заслужава да живее живота си по този начин, както реши. А с малко помощ и поощряване от страна на Ребека (Акуафина) обстановката ще излезе отвън надзор.

" Ренфийлд " е по кината от 14 април
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР