Обрат по темата за регистрационните табели в Косово - след

...
Обрат по темата за регистрационните табели в Косово - след
Коментари Харесай

Косово отлага с два дни глобите за сръбски регистрационни номера

Обрат по тематиката за регистрационните табели в Косово - след неуспеха на вчерашните договаряния сред сръбския президент Александър Вучич, косовския министър председател Албин Курти и първия посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел, през днешния ден от Прищина оповестиха, че отсрочват с два дни въвеждането на санкции за сръбски номера.

В Туитър косовският министър председател написа, че ще почете молбата на американския дипломат Джефри Ховониер за 48-часова пролонгация, в опит да бъде открито решение на казуса.

Косово планираше от 8 часа тази заран да стартира да глобява със 150 евро водачите на тези коли, които не са сменили регистрационните си табели, издадени от Сърбия.

Около 50 000 хиляди етнически сърби живеят на територията на страната, най-вече в Северно Косово. Около 10 000 от тях не престават да се придвижват със сръбски регистрационни номера, защото не признават властта в Прищина.

В знак на митинг против нареждането на косовските управляващи за наложителна промяна на табелите, стотици служители на реда, съдии, прокурори и други държавни чиновници от сръбското малцинство напуснаха работните си места по-рано този месец.

Очакваше се през днешния ден в страната да се стигне до повишаване на напрежението.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР