Обръщение към медиите от Националната мрежа за децата по повод

...
Обръщение към медиите от Националната мрежа за децата по повод
Коментари Харесай

Обръщение от Националната мрежа за децата

 Обръщение към медиите от Националната мрежа за децата във връзка подхванатите ограничения от Министерство на здравеопазването и МОН за връщане на децата в учебно заведение:

" Уважаеми сътрудници,

През миналите 24 часа получихме опцията необятно да разясним за какво поддържаме напъните – въпреки и закъснели - на Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката да основат условия за безвредно продължение на образователния развой.

Безкрайно сме ви признателни за това и високо оценяваме дадената естрада.

Виждаме обаче, че общественият диалог още веднъж се плъзга по разказа " за или срещу “ избрани ограничения – в тази ситуация – тестване на деца.

Използваме интензивния си контакт с вас и високия интерес към тематиката, с цел да ви призовем да не спомагате за поляризиране на публичното мнение и разделяне сред подкрепящи и отхвърлящи. Ние разбираме и почитаме паниките на всички родители – в това число тези, които не желаят да тестват себе си, да се имунизират или да съблюдават каквито и да било ограничения; които се тормозят дали тестването не би навредило на децата им. В голямата си част тези страхове са инспирирани и подклаждани от умишлена злонамерена дезинформация.

Смятаме, че виновната роля на всички обществени играчи – както политици и ръководещи, по този начин и цивилен организации, и медии - е да дадем на съмняващите се всички достоверни, учредени на просвета и потвърдени в международната процедура отговори. Ние, доста повече от останалите жители, сме длъжни да разпознаваме пропагандата, и да ѝ противодействаме в името на общото ни благоденствие. От обществените представители, в това число медийни, се чака да помогнем на хората да преодолеят страховете си и да се включат в общото изпитание за справяне с пандемичната рецесия, без което всички ние сме обречени на доста по-тежки и по-продължителни във времето последици.

Уважаеми сътрудници,

През последното денонощие формалната статистика е отчела 243 смъртни случая, породени от COVID-19. Тази статистика обаче не вижда хората, които не съумяват да получат здравна помощ поради претрупаните и изнемогващи болници; не вижда децата, изолирани за следващ път от приятелите си и сложени в голям дълготраен риск за тяхното физическо и психологично здраве, за тяхното обучение и благоденствие.

Обръщаме се с молба към вас да подкрепите основаването на публично единодушие, че всеки от нас би трябвало да отстъпи по малко от персоналния си комфорт, с цел да можем дружно да излезем по-леко от рецесията. Вярваме, че българските медии могат да бъдат крайъгълния камък за превъзмогване на безнадеждността, в която изпадаме, и да дадат нов подтик на мотивацията ни да се държим съпричастно и отговорно и един към различен ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР