Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното

...
Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното
Коментари Харесай

Испания изпраща танкове на Украйна, Италия и Франция – системи за ПВО. Зеленски иска по- бързо приемане на страната в ЕС

Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното денонощие.
Испания ще изпрати четири до шест танка Leopard 2 в Украйна
Тази заран стана известно, че Испания в началото ще изпрати сред четири и шест танка Leopard 2 в Украйна, твърди публикация на Мигел Гонзалес за уеб страницата El País. Тя гласи:

„ Между четири и шест танка Leopard 2A4. Това е броят, който Испания възнамерява да достави на Украйна, съгласно държавни източници. Крайната цифра ще зависи от положението на 53-те танка, съхранявани в продължение на десетилетие в група за логистична поддръжка номер 41 в Сарагоса, чиято незабавна рехабилитация се договаря от министерството на защитата с военната промишленост. “
Италия ще сплоти сили с Франция в доставката на система за Противовъздушна отбрана
Днес FT оповестява, че Италия ще сплоти сили с Франция в доставката на система за противовъздушна защита на Украйна. В публикация, оповестена в сряда, се оповестява:

„ Италия е подготвена да сплоти сили с Франция и да даде най-съвременна система за противоракетна защита на Украйна, до момента в който десният министър председател на страната Джорджия Мелони се пробва да удостовери поддръжката си за Киев “

В изявление министърът на защитата Гуидо Крозето сподели, че идният пакет от италианска военна помощ, който в този момент се приготвя от държавното управление на Мелони, „ евентуално “ ще включва „ оръжия за отбрана против съветска ракетна офанзива “. Той отхвърли да даде детайлности, само че удостовери, че всяко решение по отношение на противовъздушната защита ще бъде взето взаимно с Париж.

Подробностите не са доказани, само че Италия се чака да обезпечи ракетните установки, до момента в който Франция ще достави ракетите. Министерството на защитата на Франция разгласи тази седмица, че двете страни в края на предходната година са поръчали 700 ракети Aster, които се употребяват от тази система.
Зеленски желае да се побърза с проектите за участието на Украйна в Европейски Съюз
Украинският президент Володимир Зеленски желае да се побърза с проектите за участието на страната му в Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Киев чака „ вести “ от срещата на върха ЕС-Украйна по-късно през тази седмица, сподели Зеленски в своето снощно видео послание.

„ Очакваме решения от нашите сътрудници в Европейски Съюз, които дават отговор на напредъка ни. Прогрес, който очевидно го има – и даже без значение от пълномащабната война “, сподели той.

Зеленски акцентира, че в Киев се работи по промените.

Войната ускори още повече желанието на доста украинци тяхната страна да се причисли към Европейски Съюз колкото е допустимо по-скоро. Украйна получи статут на страна претендент на Европейски Съюз през юни предходната година. Въпреки това бъдещото участие е обвързвано с условия, в това число по-енергична битка против корупцията.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР