Обновяването на тол системата ще бъде планирано по-ефективно, за да

...
Обновяването на тол системата ще бъде планирано по-ефективно, за да
Коментари Харесай

Очакват се още прекъсвания на тол системата заради ъпдейти

Обновяването на тол системата ще бъде планувано по-ефективно, с цел да няма закъснение в системата, каквото имаше тази заран. Планирали сме да вършим ъпдейтите единствено нощно време, издадена е такава заповед, разгласи проф. Олег Асенов, член на УС на Агенция "Пътна инфраструктура ".

Обновяването е обвързвано най-много с определянето на маршрутите за това от кое място е най-оптимално те да минават. Подобно възобновяване е било планувано за тази заран по време на промяната на дежурните в Агенция "Митници ", като обновяването е лишило 43 минути, сподели Асенов и добави, че това по принцип не лишава значително време.

По думите му не е имало запушване по митниците, тъй като камионите са били пропускани и са били насочвани към други пунктове навътре в страната. Освен това, на излаз от страната, също има надзор и тези, които не са се снабдили с маршрутни карти, се приканват да ги купят в съответните пунктове там.

Както "Банкеръ " заяви, тази заран тол системата се срина в цялата страна. Шофьори, влизащи в България, не са знаели по какъв начин да действат, тъй като в случай че продължат без маршрутна карта ги грози санкция. От пункта на продажба на винетки на „ Калотина “ не са съумели да дадат отговор за какво системата не работи. Обяснили единствено, че е отвън строя от няколко часа и изписва неточност.

Системата влезе в употреба на 1 март.

Само за половин ден над 20 000 са купените маршрутни карти, а приходите са над 270 000 лв.. По предварителни данни упованията са приходите през втората половина на деня да са повече.

"Мисля, че такива резултати, каквито получаваме, са обнадеждаващи, още повече, че през вчерашния ден беше почивен ден - с неголяма интензивност на трафика, и диалозите с превозвачите във връзка с прогнозите в някакъв смисъл постепенно и последователно се сбъдват ", разяснява Асенов и добави, че това ще са средства за пътна инфраструктура.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР