Обновяване на експозиционни пространства и реставрация на картини ще започнат

...
Обновяване на експозиционни пространства и реставрация на картини ще започнат
Коментари Харесай

Културни обекти в Сливен ще реставрират картини

Обновяване на експозиционни пространства и реституция на картини ще стартират в културни обекти в Сливен , оповестиха от пресцентъра на Община Сливен.

Дейностите са по план „ Наследството на Сливен – пленяващо и многолико ", като средствата са по контракт за безплатна финансова помощ сред Община Сливен и Министерство на културата и са обезпечени от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година

Предвижда се ободряване и възобновяване на експозиционните пространства в Художествена изложба „ Димитър Добрович “ и Регионален исторически музей „ Д-р Симеон Табаков “ – Сливен. Предстои да бъде закупено съоръжение и обзавеждане за културните обекти. Планира се и реституция на картини и провеждането на голям брой събития, изложения и мероприятия с разнообразни етноси от региона. Застъпена е креативна работа с деца по актуален способ, като се употребява цифрова графика.

Партньорите по плана са  Художествена изложба „ Димитър Добрович “,  Регионален исторически музей „ Д-р Симеон Табаков “-Сливен, Сдружение „ Федерация на културно-просветните сдружения на каракачаните в България “.

Безвъзмездната финансова помощ е в размер на близо 550 000 лева

Срокът за осъществяване е 22 месеца.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР