Обновено и възстановено е аязмото на Бачковския манастир, съобщиха от

...
Обновено и възстановено е аязмото на Бачковския манастир, съобщиха от
Коментари Харесай

Обновиха аязмото на Бачковския манастир

Обновено и възобновено е аязмото на Бачковския манастир, оповестиха от светата обител. На 28 септември 2022 година с архиерейски водосвет, отслужен от Велички свещеник Сионий, свещеник на Бачковската Богородична обител, бе маркирано завършването на обновлението на определеното от св. Богородица леговище на Чудотворната и́ икона - местността Клувията, във времената на тестване за религия и народ през чуждоверското владичество над българските земи.



" И, както в тези усилни времена българският дух е надделявал върху им и е успявал да възкръсне още веднъж и още веднъж, с помощта на спомосъщесвувателната жертва, пред отдаденото Богу, така и през днешния ден същото благословено старание дава своя плод на духовното лозе Господне, посредством дарителското посвещение на будните за Бога сърца! Възстановяването на Аязмото стана допустимо с помощта на великодушната финансова поддръжка на господин Кирил и госпожа Кремена Домусчиеви, избрали да положат и своята милостиня в основите на българщината - светата православна религия, съхранила народа ни и непреклонен поддръжник в битието му и през днешния ден! ", допълват от манастира.



Негово преосвещенство Велички свещеник Сионий изрази дълбоката си признателност и тази на всечестното манастирско приятелство на семейство Кирил и Кремена Домусчиеви и им пожела положително здраве, триумф в начинанията и непомръкваща сърдечна бодрост за гласа на съкровения Дух Господен!



" Скъпи другари, благополучен съм, че съумях да оказа помощ за възобновяване на Аязмото. Това място е изпълнено с невероятна сила. Ще не преставам да оказвам помощ за обновлението на сходни чудотворни обекти ", написа в профила си във Facebook Кирил Домусчиев.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР