Обновена Клиника по медицинска онкология откриха в присъствието на министъра

...
Обновена Клиника по медицинска онкология откриха в присъствието на министъра
Коментари Харесай

Онкоболницата в София с обновена клиника и нов модерен апарат за изследване

Обновена " Клиника по здравна онкология " откриха в наличието на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев в Националната болница по онкологични болести.

Клиниката ще улесни пациентите, които заболели и оперирани, до момента са чакали в коридорите и стълбите на болничното заведение .

" Сградата е строена през 1958 година Там е бил Институтът по онкология и не е имало концепция да съставлява болница ", изясни шефът доктор Стефан Константинов.

Той добави, че болничното заведение от тежко финансово положение ще завърши тази година на практика без налични отговорности .

Директорът заяви, че следва и стартирането на неповторима машина, каквато на Балканите няма, за проучване на рак - първият дигитален цифров петскенер , на който сега текат проби.

Министерство на здравеопазването е дало за ремонт на новата Клиника 1.4 млн. лева

" Онкологичните болести освен в България, а и в целия свят нарастват и би трябвало да се влага в медицината ", сподели от своя страна здравният министър Кирил Ананиев.

Той означи, че през болничното заведение годишно минават над 13 000 пациенти, а през новата клиника - над 5 000 пациенти .

Новата клиника бе осветена от отец Асен с благопожелание за добра работа на лекарите и здраве за пациентите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР