Обмисляме премахване на извънредното положение преди 13 май и съм

...
Обмисляме премахване на извънредното положение преди 13 май и съм
Коментари Харесай

Борисов: Ако отворим парковете, ще забраним стоенето по групи по пейките и алкохола

Обмисляме унищожаване на изключителното състояние преди 13 май и съм упълномощил на юристите да видят по какъв начин може да стане. Това заяви министър председателят Бойко Борисов при инспекцията на Автомагистрала " Хемус " сред Белокопитово и Буховци.

Обмисляме закон, който да задължава да вземем за пример, носенето на маски - тъй като е потвърдено, че маските оказват помощ. За банките - да могат заемите да не се изплащат в периодите им. Извънредното състояние не ни дава изключителни пълномощия - а в действителност ние сме се възползвали от основаването на КПП-та, носенето на маски, действително в България придвижването в градовете не е нито лимитирано, нито неразрешено. В другите страни е неразрешено да се излиза от градовете, у нас можеш и 50 пъти да излезеш. В другите страни има вечерен час, а в България няма. Сутринта рано приказвах с Щаба - в случай че продължава ниското равнище на инфектираните - тъй като през вчерашния ден бяха повече, днеска са по-малко, съм упълномощил от понеделник с открит ред да се обмисли родители с деца да могат да минават от единия до другия завършек на парка без да се събират хора ", сподели министър председателят.

" Ако пуснем парковете и се юрнат всеобщо, отново ще го забраним поради нашето здраве. Подобна мярка се разисква, но в случай че няма самоконтрол от страна на жителите, тя няма да сработи. Не мога до всеки един да сложа полицай, служител на реда, жандармерист, да го води ", изясни Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР