Обмислям възможността да препоръчам на ръководителите на териториалните структури на

...
Обмислям възможността да препоръчам на ръководителите на териториалните структури на
Коментари Харесай

Екоминистърът обмисля да препоръча да спре издаването на разрешителни за внос на боклуци

Обмислям опцията да препоръчам на ръководителите на териториалните структури на министерството на околната среда да не издава разрешителни за импорт на боклуци, до момента в който не бъде измислена и въведена нова система на надзор на неговия състав, сподели през днешния ден в Перник новият министър на екологията Емил Димитров.

Той добави, че разрешителните се издават от териториалните структури, а не от министъра, или министерството. Димитров добави, че не може да забрани издаването на разрешителни.

Той сподели още, че е основал междуведомствена работна група, която да мисли нови разновидности за надзор. През седмицата Бойко Борисов към този момент поръча да се ревизира дали може да се вкара мораториум върху вноса на отпадък. Днес от предприятията от рециклиращата промишленост желаеха незабавна среща с новия министър на екологията Емил Димитров, откакто ръководещите оповестиха концепцията си за въвеждане на едногодишен мораториум върху вноса на боклуци в страната.

Кметът на Перник Станислав Владимиров сподели пред публицисти, че през днешния ден с екоминистъра са разискали всички разновидности за обезпечаване на спомагателни количества вода за Перник. Той обаче не влезе в детайлности, като се аргументира с това, че на следващия ден при премиера ще има среща, след която ще има повече конкретика.

 Емил Димитров и кметът на Перник Станислав Владимиров дадоха конференция, в която не споделиха нищо ново.
© Министерство на околната среда и водите

Емил Димитров и кметът на Перник Станислав Владимиров дадоха конференция, в която не споделиха нищо ново.

Владимиров добави, че има уверението на ВиК, че при сегашната консумация, водата в " Студена " ще стигне до април.

Емил Димитров пък уточни, че няма вид цех " Стомана " да получава вода от " Студена " и им предложи да си намерят лични водоизточници. " Студена " е за питейни цели, не е за икономически. За самото дружество имаше язовир " Лобош ", в този момент " Пчелина ". Имаше тръби от 2001 до 2010 унищожиха всичко това. Помпите са разграбени ", заключи той.

В отговор на въпрос Димитров сподели, че няма заплаха за рибата в язовир " Студена ", само че по този начин или другояче той не е плануван за лов на риба.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Водната рецесия в Перник (130)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР