Обмисля се временно ограничаване до 3 месеца на правомощията на

...
Обмисля се временно ограничаване до 3 месеца на правомощията на
Коментари Харесай

Обмисля се временно ограничаване на правомощията на КЕВР за актуализиране на цените на тока

Обмисля се краткотрайно ограничение до 3 месеца на пълномощията на КЕВР за актуализиране на цените на електрическата енергия или законодателни промени в Закона за енергетиката, които да дадат повече пълномощия за управлението на цените, запазвайки независимостта на контролния орган.

Това съобщи на брифинг в Министерски съвет началникът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова.
Парламентът замрази цените на тока, парното и водата
Народното събрание с голямо болшинство наложи мораториум върху цената на тока, парното и водата. Това стана след предложение на ГЕРБ-С...
Прочети повече
Всичко това ще бъде дискутирано от новосъздадената парламентарна комисия за положението на енергийната рецесия. Предстои също комисията да изследва и реши дали да не се прегласува наложения мораториум върху цените на тока, който беше признат през днешния ден на обяд по предложение на ГЕРБ.

За бедстващите региони

Стана ясно още, че тази заран министър председателят Кирил Петков е провел среща с регионалните шефове на бедстващите след изобилните превалявания региони - Смолян, Кърджали и Благоевград.

Решено е отрасловите министерства да показват до края на деня отчети за ремонтно-възстановителните действия, които би трябвало да бъдат осъществени с подробни планове и цени, тъй че до края на седмицата да бъдат оценени тъкмо вредите и да се извърши възобновяване им, съобщи Лена Бориславова.

И още - до края на деня да бъде обследвана опцията за доизграждане на пропадналите мостове в засегнатите региони. Ще се търси и отговорност от лицата, виновни за рехабилитацията на срутените уреди през последните години.
Нинова дефинира като " тежък удар " нарастването на тока за семействата
Всички си даваме сметка, че нарастване за битовите консуматори от 1 януари е тежък удар за семействата. Това сподели пред публицисти в п...
Прочети повече
Ветото на България за Северна Македония

Заставаме зад сегашната позиция, само че предлагаме паралелно с това да бъде усъвършенстван механизма на договарянията с РСМ, които да обзет повече сфери.

Предложението е идващите шест месеца да се употребяват дейно за учестени срещи сред двете страни в търсене на най-хубавото решение на всички равнища. Това не значи никога подчинение от българската позиция.

За новите заместник-министри

Вече е почнал процеса по изследване на претендентите за заместник-министри от страна на Национална агенция за приходите и ДАНС, стана ясно още от думите на Бориславова.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР