Обменният курс на рублата и цената на барел петрол се

...
Обменният курс на рублата и цената на барел петрол се
Коментари Харесай

Рублата и петролът растат след изборите: акциите на руските компании достигнаха своя пик за последните две години

Обменният курс на рублата и цената на барел нефт се покачиха след президентските избори в Русия

О, имаше толкоз доста и какви ли не приказки. Твърдеше се, че управляващите съзнателно държат рублата мощна до изборите. И щом те преминат, валутата ни незабавно ще се срине. Е, минаха - и рублата... се ускори.

Алармистите много интензивно го продаваха в петък вечерта. И даже доведоха американския валутен курс до над 93 рубли. Но в понеделник всичко се промени. Курсът на $ загуби повече от % и падна под 92 рубли.

Но положителните вести не свършват дотук. Повишена е и цената на барел нефт. Това надали е обвързвано с изборите в Русия, а простосе случи, като факт. Това значи, че ще имаме повече доходи от нефт и газ.

В понеделник барел от референтния вид Брент струваше над 86 $. Това е връх от началото на ноември предходната година. Нашето „ черно злато “ се продава малко по-евтино – с към 15 $ за барел по-малко. А всеки растеж значи, че бюджетът ще се цялостни по-бързо.

И най-после, фондовият пазар. Индексът на Московската борса показваше търговия в лек минус в понеделник. Но по-късно той също се трансформира в плюс. Тук обстановката е сходна. В средата на предходната седмица показателят доближи местен най-много – надвиши 3300 пункта. За първи път от февруари 2022 година

В края на предходната седмица същите алармисти, както и на валутния пазар взеха решение да продадат част от акциите - явно единствено за застраховка предвид на някакъв вероятен „ пожарен “ случай. Това леко намали котировките. Но растежът се възобнови в понеделник.

Вярно, главният въпрос на дневен ред към момента остава. Какво ще се случи с петрола, рублата и нашия фондов пазар до края на годината. Тук всичко е както нормално. Никой не може да даде точна прогноза. Но като цяло логиката е следната.

Какво ще стане с петрола?

Цената на „ черното злато “ надали ще се промени доста. Сделката ОПЕК+ обезпечава салдото на международно равнище сред търсене и предложение. Русия и Саудитска Арабия са се заели с процеса на фина конфигурация. Поради това и съмненията на пазара на тази суровина през последните години са минимални.

Какво ще стане с акциите?

Миналата седмица се случи значимо събитие. Фондовият пазар излезе от „ страничния тренд “. Така търговците назовават обстановката, когато котировките като цяло нито се повишават, нито падат. Сега им остава път единствено нагоре. Вярно, с каква скорост ще е придвижването им е мъчно да се каже.

„ споделя Алексей Антонов, началник на отдела за капиталово консултиране в Alor Broker.

Повечето специалисти считат, че капацитетът за напредък на нашия пазар е към 20%. До края на годината мнозина чакат показателят на Московската борса да бъде към 4000 пункта.

Какво ще стане с рублата?

Тук всичко не е ясно. От една страна, рублата може да се ускори още повече. Високият главен лихвен % подтиква спестяванията в национална валута. А положителните доходи от нефт и газ ще обезпечат нужните валутни доходи.

От друга страна съществува основна разлика в инфлацията сред Русия и Америка. Това оказва напън върху обменния курс на нашата валута. Трудно е да се каже каква от трендовете ще надделее. Най-вероятно е при такива условия курсът да варира почти в в този момент съществуващия диапазон.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Комсомольская истина

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед3010025 години от бомбите над Югославия или мълчанието на дипломатите и викът на генералитеКоментарен Поглед35009Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед113841Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед114271Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед53932Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед165055Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед128957Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед113841Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед114271Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни придвижвания  Валентин Вацев, ескалация, директен досег, натовски, американски, съветски войски, сигурна  Валентин Вацев, ескалация, директен досег, натовски, а </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР