Облекчението ще икономиса на гражданите 3.8 млн. лв. годишно, но

...
Облекчението ще икономиса на гражданите 3.8 млн. лв. годишно, но
Коментари Харесай

Важно! Голяма промяна! Засяга всички българи! Това трябваше да се случи отдавна! Вече няма да се налага да


Облекчението ще икономиса на жителите 3.8 млн. лева годишно, само че ще важи единствено за пред администрацията

Изменения в 68 закона, с цел да отпадне условието да се показва удостоверение за съдимост пред администрацията, ще внесе държавното управление в Народното събрание. Това ще стане с депозирането единствено на един закон - за ограничение на административното контролиране и административния надзор върху стопанската активност, в чиито преходни и заключителни разпореждания са включени обособените законови промени.

Решението бе взето на вчерашното съвещание на кабинета и е поредна мярка за понижаване на бюрокрацията и разтоварване на жителите и бизнеса от реденето пред гишета и ваденето на разнообразни удостоверения. 

Отпадането на свидетелството за съдимост обаче ще важи единствено за пред администрацията, която към този момент по длъжностен път ще открива правосъдния статус на жителите. Справката ще продължи да се изисква от частните компании, да вземем за пример при кандидатстване за работа. Това значи, че хората ще продължат да вървят до районните съдилища, с цел да се снабдят с документа и да заплащат държавна такса от 5 лева Единствените частни субекти, на които със сегашните промени се планува достъп до регистрите на бюрата по съдимост, са банките.

Свидетелството за съдимост е един от най-често желаните от администрацията удостоверителни документи, макар че данните са налични в друга администрация, показаха от държавната пресслужба. Само за първото полугодие на тази година издадените свидетелства са 412 000, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев. Той обаче не посочи каква част от тази численост са информации, поискани от държавни институции, и каква - от частни. Според Дончев премахването на хартиеното уверение ще икономиса на жителите годишни разноски за 3.8 млн. лева

Като част от подхванатия нов курс за административна промяна досега държавното управление е внесло в Народното събрание промени в десетки закони, които целят да се отстранен удовстоверенията за съществуване или липса на обществени отговорности, за настоящо положение от Търговския указател, за вписани в БУЛСТАТ условия, за фамилно състояние и други Все още обаче проектозаконите са на равнище разискване.

ЗА ЧУЖДЕНЦИ

По-малко удостоверения, копия от документи и заявления ще се изискват и от чужденците, които желаят позволение за дълготрайно или непрекъснато престояване у нас. Това плануват други утвърдени от Министерски съвет промени - в правилника за използване на Закона за чужденците. С тях срокът за приемане на разрешението ще се редуцира от 3 на 2 месеца. Общо 7 документа към този момент няма да се показват на хартия, а ще се събират по длъжностен път сред обособените ведомства. Така да вземем за пример ще отпадне условието за показване на заверено копие от БУЛСТАТ и декларация за еднаквост на имената, защото такава информация се съдържа в други документи, които чужденецът ползва./ segabg.com

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР