Областно пътно управление-Търговище обяви обществени поръчки за изработване на технически

...
Областно пътно управление-Търговище обяви обществени поръчки за изработване на технически
Коментари Харесай

Обявиха обществени поръчки за проектиране на ремонт на над 64 км пътища в област Търговище

Областно пътно управление-Търговище разгласи публични поръчки за разработване на механически планове за главен ремонт на над 64 км републикански пътища в региона.

Кандидатите могат да подават офертите си до 19 август. В едната социална поръчка е изработването на механически план за главен ремонт на 11,6 км от първокласния път I-4 Велико Търново-Търговище в сектора сред Антоново и Омуртаг - от км 186+100 до км 197+746. Отсечката е част от направлението София-Варна.

Индикативната стойност за разработване на техническия план е 232 920 лева без Данък добавена стойност . Срокът за осъществяване е 60 календарни дни, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

В другата социална поръчка е проектирането на главния ремонт на 16,9 км от второкласния път II-51 Попово-Дралфа. Трасето свързва обитаемоте места в общините Попово, Стражица, Горна Оряховица и Търговище.

Прогнозната стойност е 338 540 лева без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване 60 календарни дни . В идната социална поръчка е изработването на механически план за главен ремонт на 35,7 км от третокласния път III-409 Априлово-Кардам-Светлен.

Той е най-краткият път сред общините Омуртаг и Попово. Индикативната стойност е 714 000 лева без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване е 90 календарни дни. Изработването на техническия план е първата и наложителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи.

Въз основа на готовия план по-късно ще се дефинират съответните строително-монтажни работи, цената и срокът им за осъществяване. След това ще се разгласят тръжни процедури по Закон за обществените поръчки за избор на реализатори на нужните ремонтни действия.

Целта на публичната поръчка е да се обезпечи планова подготвеност за цялостна рехабилитация на пътните сектори и реорганизация на пътното платно. Предвидени са местни поправки, замяна на асфалтова настилка, възстановяване на отводняването на пътното платно посредством възобновяване на банкетите, канавките и водостоците.

Планирано е проектирането на главен ремонт и на прилежащите огромни уреди - мостове и други.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР