Областният управител Ралица Манолова и народният представител Богомил Петков настояват

...
Областният управител Ралица Манолова и народният представител Богомил Петков настояват
Коментари Харесай

Вицепремиерът Караджов проведе среща в областна администрация Габрово

Областният шеф Ралица Манолова и националният представител Богомил Петков упорстват пред Вицепремиера Караджов за ускорение решаването на казуса с водоснабдяването на Севлиево

Областният шеф Ралица Манолова и националният представител Богомил Петков разискаха с Вицепремиера и министър на районното развиване Гроздан Караджов значими за област Габрово планове. Сред главните въпроси, които бяха коментирани по време на срещата, в която присъединяване взеха още и заместител – министъра на районното развиване Деляна Иванова, заместител регионалният шеф Ивелин Стоянов и основният експерт „ Регионално развиване “ Марияна Ризова, беше повече от тридесетгодишния проблем с водоснабдяването на община Севлиево. Манолова и Петков настояха за ускорение работата по капиталовия план за реорганизация на довеждащия тръбопровод до ПСПВ „ Стоките “ и източен водопроводен клон за питейна вода. Проектът е разграничен на два стадия – като остава последната пета част за осъществяване, с което да се завърши първият оттях. „ Както преди, по този начин и в този момент като депутат ще продължа да оказвам помощ за решаването на този проблем “ – съобщи изрично пред министъра Богомил Петков. Стана ясно по време на срещата, че с водната рецесия на Севлиево и селата е осведомен и министър – ръководителят Кирил Петков и в тази връзка вицепремиерът увери, че има воля за решаването на казуса, тъй като е неприемливо да има обитаеми места без вода. Работата по идната част е от извънредно значение. Това трасе е най – проблематичното за употреба в условия на засушаване и понижаване дебита на откритите речни водохващания, защото загубите в него към този момент доближават до 84-86 % показват данни към 2019 т. Завърши ли идната част от плана, това доста ще понижи тези загуби. Инвестиционният план е с позволение за градеж, което значи, че при обезпечено финансиране процедурите могат незабавно да започват.

По време на срещата бяха разисквани още и пътните сектори от Републиканската пътна мрежа, които са включени за поправки през актуалната година, с реализирането на които доста ще се усъвършенства тяхното положение и сигурността на придвижване по пътищата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР