Областният управител на Велико Търново и шест общини от региона

...
Областният управител на Велико Търново и шест общини от региона
Коментари Харесай

16 млн. лева са необходими за отстраняване на щетите от бедствията във Великотърновско

Областният шеф на Велико Търново и шест общини от района упорстват за 16 милиона лв. финансиране по линия на бедствията и повредите за неотложни поправки на пътна инфраструктура, читалища и църкви.   

30 са финансовите претенции от Областната администрация и от общините в област Велико Търново за финансиране от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет. Областният шеф Людмила Илиева изпраща пет оферти на обща стойност 761 хиляди лв. за разчистване на речни корита.  

15 са настояванията на община Велико Търново на обща стойност 9,770 милиона лв.. Най-много, над 3,5 милиона лв., са парите за незабавно възобновяване на Колю Фичевата черква „ Св. Николай “, която монумент на културата и е в спешно положение. Сред плановете и ремонт на пътя към античния град Никополис пъкъл Иструм, разчетен за над 1,5 милиона лв..  

Община Стражица желае по линия на бедствията и повредите близо 1,7 милиона лв. за спешен ремонт на язовира в село Нова Върбовка.  

Община Сухиндол се нуждае от 1,3 милиона лв. държавна поддръжка за стабилизиране на 300 метра склон на пътя за Севлиево. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР