Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров се срещна с

...
Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров се срещна с
Коментари Харесай

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров и н.пр. Джан Хайджоу с важна среща преди формата 16+1

Областният шеф на Софийска област Илиан Тодоров се срещна с посланика на Китай негово превъзходителство Джан Хайджоу. Срещата се състоя в регионална администрация на Софийска област.

Тодоров срещна китайския дипломат с интернационалната активност на региона, обвързвана с побратимяването с разнообразни райони и с самодейностите, произлизащи от него.

Посланик Хайджоу означи, че другарските връзки сред България и Китай се развиват извънредно бързо и удостоверение за това е идната у нас среща 16+1 на страните от Централна и Източна Европа и Китай. От думите му стана ясно, че на срещата ще участват над 20 китайски провинции, защото съдействието сред локалните управляващи е част от механизма 16+1.

Хайджоу окачестви като отлична самодейността на регионалния шеф за побратимяване сред Софийска област и район в Китай, което ще подтиква връзките и съдействието сред обособените стопански субекти.

Областният шеф презентира опциите на индустриалните зони на територията на Софийска област, опциите за СПА туризъм и множеството минерални извори в региона, както и най-старият ски курорт Боровец. Специален акцент Тодоров сложи върху гр. Копривщица и опциите за културно-исторически туризъм. По покана на регионалния шеф на срещата участва и кмета на гр. Копривщица Генчо Герданов, който описа на гостите за града.

Посланик Хайджоу съобщи, че е впечатлен и на драго сърце ще посети Копривщица.

Интересът към гр. Копривщица, проявен от посланика на Китай за следващ път потвърждава значимостта, която града заема в съкровищницата на ЮНЕСКО.
Китайският дипломат дефинира туризма като предпочитана сфера за съдействие за тяхната страна.

В отговор Тодоров съобщи, че в областта на туризма може да се работи интензивно, а Хайджоу изрази увереност, че с общи старания ще се намерят и подтикват положителни контакти.

Губернаторът на Софийска област предложения деца от Китай да гостуват във вилата на администрацията в Боровец.

Посланикът на Китай, съобщи, че това е значимо за развиването на контактите и взаимоотношенията сред децата на България и Китай и те ще бъдат подтиквани.

Тодоров подари плакет на Софийска област на н.пр. Джан Хайджоу.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР