Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров подписа споразумение за

...
Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров подписа споразумение за
Коментари Харесай

Илиан Тодоров подписа споразумение за сътрудничество с провинция Джянси

Областният шеф на Софийска област Илиан Тодоров подписа съглашение за съдействие с китайската провинция Джянси чрез видеоконферентна връзка, в която се включи и посланикът на Китай Негово превъзходителство Дун Сяодзюн.

Губернаторът на провинция Джянси И Лианхонг в своето слово акцентира, че България е една от първите страни, открили дипломатически отношение с Китайската национална република – преди 71 години.



„ Традиционното другарство се наследява и продължава”, добави още той. И Лианхонг изрази увереност, че с помощта на задълбочаване на другарството лежду КНР и България, се задълбочава и другарството сред Софийска област и провинция Джянси.

„ Твърдо имам вяра, че до момента в който работим дружно другарските връзки ще са положителни, кристално чисти като минералната вода на София и софийските цветя”, съобщи още губернаторът на Джянси.

И Лианхонг пожела допустимо най-скоро да се усъвършенства епидемиологичната конюнктура и предложения Тодоров на посещаване в Джянси.

От своя страна, Тодоров напомни поддръжката на държавното управление на Джянси още при започване на битката ни със болестта COVID-19 и дарените на Софийска област 6000 защитни средства.

Областният шеф акцентира и значимостта на подписания у нас Меморандум за съдействие в региона на образованието, по силата на който Джянси дава стипендии на възпитаници от региона, с цел да учат в университети в китайската провинция.

„ Скъпи другари, ние дружно работим и поставяме старания, с цел да може резултатите от нашето съглашение да създадат живота на жителите на двете области по-добър. Защото какво по-ценно от това, в моменти на тестване да можеш да разчиташ на нечия помощ, схващане, поддръжка. Аз мисля, че Софийска област и провинция Джянси потвърждават това. Ние се поддържаме, обменяме опит, споделяме практики. И подписването на това съглашение е следващото доказателство”, съобщи Тодоров.

Негово превъзходителство Дун Сяодзюн също акцентира обичайно положителните другарски взаимоотношения сред народите на Китай и България. „ Развитието на връзките сред страните изисква поддръжката на народа и служат на народа”, добави той.

Споразумението сред Джянси и Софийска област ще бъде от изгода за двата народа и ще задълбочи другарството, изрази увереност Негово Превъзходителство.
Той акцентира още, че съглашението е значима стъпка в превъзмогването на последствията от болестта COVID-19.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР