Областният управител на София Вяра Тодева е предприела светкавични действия

...
Областният управител на София Вяра Тодева е предприела светкавични действия
Коментари Харесай

Задвижиха местенето на Паметника на Съветската армия

Областният шеф на София Вяра Тодева е подхванала светкавични дейности след взетото от кабинета решение за смяна в статута на Паметника на Съветската войска. Тази седмица кабинетът промени собствеността на паметника от обществена държавна на частна държавна, като задачата е да се задвижи решението на Столичния общински съвет за преместването на монумента.

Още на 3 август Тодева е изискала в писмо до Столична община да получи копия на наличната планова документи за построяването на паметника, излиза наяве от прессъобщение на уеб страницата на управата. Тодева е поискала и копия от направен през 90-те години проект за организация и осъществяване на строителството по отношение на предвиждано тогава изместване на паметника. Областният шеф е изискал и информация от Националната изложба за опцията за пренасяне на скулптурните фигури и балерефи в музея на социалистическото изкуство.

От регионалната администрация прецизират, че чакат отговори в къси периоди. Още от в този момент може да се чака, че вероятно осъществяване на решението за пренасяне на паметника преди локалните избори ще нажежи доста пристрастеностите. Решението на СОС да реалокира паметника е от началото на март, като Българска социалистическа партия оповестиха, че при вероятно решение и на регионалния шеф ще апелират. В деня на взимане на решението в столицата бяха проведени два митинга - и за премахването, и за запазването му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР